ANM: Codurile cu AVERTIZARI Meteorologice NOWCASTING Oficiale de ULTIM MOMENT pe 18 Octombrie 2024 in Romania

ANM Codurile AVERTIZARI Meteorologice NOWCASTING Oficiale ULTIM MOMENT 18 Octombrie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a transmis codurile cu avertizari meteorologice nowcasting oficiale de ultim moment pe 18 octombrie 2024 in Romania, aducand in atentia noastra doua coduri galbene de vreme severa, care ne afecteaza din aceasta dimineata.

ANM vorbeste despre doua coduri galbene de ceata pentru mai multe zone din tara. Fenomenul meteorologic periculos va reduce vizibilitatea, afectand astfel conditiile de circulatie rutiera si nu numai.

ANM spune ca primul cod galben este valabila de astazi, 18 octombrie 2024, incepand cu ora 8:05, pentru localitati din judetele Bacau (Sascut, Podu Turcului, Corbasca, Huruiești, Tatarasti), Galati (Ghidigeni, Priponesti), Vrancea (Adjud, Homocea, Tanasoaia, Corbita, Boghesti) si Vaslui (Barlad, Husi, Zorleni, Stanilesti, Banca, Duda-Epureni, Padureni, Codaesti, Valeni, Zapodeni, Solesti, Rosiești, Dumesti, Muntenii de Jos, Rebricea, Tutova, Hoceni, Todiresti, Albesti, Grivita, Costesti, Bogdanesti, Bunesti-Averesti, Osesti, Dimitrie Cantemir, Oltenesti, Ivesti, Miclesti, Negresti, Tatarani, Danesti, Bacani, Botesti, Tanacu, Vulturesti, Feresti, Viișoara, Cretesti, Pogonesti, Ciocani).

Meteorologii avertizeaza ca, in aceste zone, ceata densa va determina vizibilitate redusa, local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri. Soferii sunt sfatuiti sa fie precauti, sa reduca viteza si sa foloseasca luminile de intalnire si cele de ceata pentru a evita accidentele.

ANM vorbeste in al doilea cod galben de ceata despre valabilitate pentru judetul Constanta, incepand cu ora 7:30. Localitatile vizate sunt Medgidia, Cernavoda, Murfatlar, Mircea Voda, Castelu, Poarta Alba, Rasova, Pestera, Ciocarlia, Cuza Voda, Saligny, Seimeni si Tortoman.

Ceata va reduce vizibilitatea sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri, afectand traficul rutier in aceste zone. ANM recomanda atentie sporita la volan si respectarea indicatiilor oferite de autoritati.

Recomandari pentru soferi: In conditii de ceata densa, reduceti viteza, pastrati o distanta sigura fata de celelalte vehicule si folositi luminile specifice pentru a va asigura o calatorie in siguranta. ANM va continua sa monitorizeze situatia si va reveni cu actualizari in functie de evolutia conditiilor meteorologice.

author avatar
Redactia iDevice.ro