X

Austria: Razboiul Anuntat de Karl Nehammer care AMENINTA Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria, prin Karl Nehammer, continua razboiul cancelarului de la Viena, care a aruncat intr-o situatie extrem de complicata finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta deoarece liderul guvernului austriac vorbeste despre masurile despre care s-a discutat intr-o recenta intalnire informala a unor lideri UE chiar la Bruxelles.

Austria a pornit acum cativa ani razboiul impotriva migratiei ilegale, iar Karl Nehammer ramane chiar in centrul sau, anuntand ca o schimbare de paradigma e impusa in UE in momentul de fata, confirmand ca tara sa a avut o contributie semnificativa la masurile pe care UE le ia, aderarea Romaniei la Schengen fiind serios influentata de asta.

Austria s-a laudat in repetate randuri cu faptul ca a redus migratia ilegala si cererile de azil pe teritoriul sau, insa Karl Nehammer vrea mai mult, amenintand sa blocheze in totalitate procesul de aderare al Romaniei la Schengen, in ciuda promisiunilor de la Bucuresti privind finalizarea acestuia chiar in cursul acestui an.

„Politica UE în materie de migrație se confruntă cu o schimbare de paradigmă. Am luptat pentru asta multă vreme alături de partenerii noștri. În ultimii ani, Austria a adus o contribuție semnificativă la introducerea acestui subiect pe agenda europeană. Ceea ce ne-am cerut acum câțiva ani, de multe ori singuri, a ajuns acum la publicul european și la centrul politic.

Există 3 subiecte importante pe ordinea de zi a Consiliului șefilor de guvern din UE de astăzi de la Bruxelles: lupta împotriva migrației ilegale; competitivitatea Europei; securitatea continentului nostru. Nu există soluții ușoare la toate acestea, este o chestiune de găurire a plăcilor dure pentru a găsi un teren comun cu 27 de state membre.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 18, 2024, 1:28 PM 13:28

Disqus Comments Loading...