X

Hidroelectrica: Masura Oficiala de ULTIM MOMENT Pusa in Aplicare pentru Milioane de Romani

Hidroelectrica, una dintre cele mai mari companii din Romania care furnizeaza electricitate pentru un numar tot mai mare de romani in fiecare zi, spune ca in cadrul intalnirii operatorilor din Sistemul Electroenergetic National (SEN), care a avut loc la Uzina Hidroelectrica Lotru (UHE Lotru), a organizat un exercitiu practic de restaurare a sistemului.

Hidroelectrica transmite ca evenimentul a implicat pornirea unui hidroagregat fara sursa de tensiune din sistem, alimentarea unui agregat de putere mare din statia de pompare energetica Petrimanu si sincronizarea retelei insularizate cu Sistemul Electroenergetic National. Exercitiul a reprezentat o oportunitate importanta de a testa procedurile tehnice si capacitatea de raspuns in fata unor posibile scenarii de criza, asigurand astfel o mai buna pregatire pentru provocarile viitoare.

Hidroelectrica subliniaza ca acest exercitiu a avut drept scop testarea capacitatii Hidroelectrica de a interveni rapid si eficient in caz de intreruperi majore ale alimentarii cu energie electrica. Prin simularea unei situatii de urgenta si punerea in practica a masurilor de restaurare a sistemului, Hidroelectrica a demonstrat ca poate reactiona prompt pentru a restabili alimentarea cu energie.

Reusita exercitiului confirma inca o data capacitatea companiei de a asigura siguranta si functionarea neintrerupta a sistemului. Testul face parte dintr-o serie de exercitii de aparare si restaurare a SEN, contribuind la imbunatatirea capacitatii de reactie in caz de situatii de urgenta si la cresterea rezilientei sistemului national de alimentare cu energie.

Hidroelectrica: Masura Oficiala de ULTIM MOMENT Pusa in Aplicare pentru Milioane de Romani

Hidroelectrica deruleaza aceste exercitii deoarece ele sunt esentiale pentru a garanta o reactie coordonata si eficienta in fata unor posibile defectiuni majore, minimizand impactul asupra consumatorilor.

Hidroelectrica a dorit sa multumeasca echipei sale dedicate, in special profesionistilor care au contribuit direct la realizarea acestui proiect: Gheorghe Paraschiv, Claudiu Oprea, Cristian Lita, Marius Vilcescu, Florin Marica, Ovidiu Suteu si Bogdan Stoenescu. Efortul si implicarea acestora au fost esentiale pentru succesul exercitiului.

Hidroelectrica afirma ca profesionistii implicati au dovedit un nivel inalt de competenta si dedicare, reusind sa indeplineasca cu succes toate obiectivele stabilite pentru acest test complex. Prin astfel de exercitii, Hidroelectrica demonstreaza angajamentul sau continuu pentru asigurarea sigurantei si stabilitatii sistemului energetic national, contribuind totodata la mentinerea continuitatii alimentarii cu energie electrica pentru consumatori.

Activitatile de acest tip subliniaza importanta pregatirii si a colaborarii intre operatorii sistemului pentru a asigura o retea de energie sigura, stabila si rezilienta, capabila sa faca fata unor provocari tot mai mari in domeniul energetic.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 18, 2024, 8:44 PM 20:44

Disqus Comments Loading...