X

Hotarare de Guvern de ULTIM MOMENT a lui Sorin Grindeanu, Masurile Pregatite de Executiv

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anuntat in mod public o noua Hotarare de Guvern prin care executivul de la Bucuresti urmeaza sa prevada alocarea unor sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, in scopul suplimentarii bugetului Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru anul 2024.

Sorin Grindeanu anunta in mod oficial faptul ca, suma alocata, in valoare de 300 milioane lei, va fi directionata catre capitolul bugetar destinat „Transporturilor” si va fi utilizata pentru consolidarea activelor financiare ale ministerului.

“Este o masura esentiala pentru a sprijini activitatile de modernizare si dezvoltare a infrastructurii de transport din Romania, in special in contextul actual, in care investitiile in acest sector sunt cruciale pentru competitivitatea economiei noastre,” a declarat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu dezvaluie ca fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru a acoperi necesitatile de capital ale unitatilor aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, inclusiv Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori – CFR Calatori S.A.

Aceasta societate este un actor-cheie in sectorul transporturilor, desfasurand activitati de interes public national, social si in domeniul apararii nationale. CFR Calatori isi acopera cheltuielile in principal din venituri proprii si, complementar, prin subventii guvernamentale.

Activitatea societatii este reglementata de un contract de servicii publice valabil pana in 2032, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1453/2022. Suplimentarea bugetului va contribui la asigurarea continuitatii si imbunatatirii serviciilor oferite cetatenilor.

In cadrul Hotararii de Guvern adoptate, se specifica faptul ca fondurile alocate vor fi utilizate pentru participarea statului roman la capitalul social al societatilor comerciale din domeniul transporturilor. Aceasta masura reflecta angajamentul guvernului de a sprijini sectorul public si de a stimula dezvoltarea infrastructurii de transport, in special cea feroviara.

“Investitiile constante in infrastructura sunt esentiale pentru modernizarea si conectivitatea Romaniei, iar prin aceste alocari bugetare ne asiguram ca proiectele importante nu vor fi afectate de lipsa fondurilor”, a mai adaugat ministrul Grindeanu.

Cu toate acestea, succesul acestor masuri depinde de o gestionare eficienta a resurselor alocate si de implementarea rapida a proiectelor esentiale pentru transportul feroviar si rutier din tara noastra.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 18, 2024, 9:06 AM 09:06

Disqus Comments Loading...