X

Italia, Ungaria, Olanda, Danemarca Stabilesc o Strategie Radicala de ULTIM MOMENT, Impact pe Aderarea Romaniei la Schengen

Italia, prin Giorgia Meloni, anunta primii pasi pentru implementarea unor masuri radicale la nivelul UE, iar asta deoarece impreuna cu Danemarca, Olanda, Ungaria, Austria si alte cateva tari, a discutat despre felul in care deporteaza migranti in Albania pentru procesarea cererilor de azil, ceea ce ar ajuta aderarea mai rapida a Romaniei la Schengen.

Italia a inceput sa puna in aplicare acest plan chiar de luna aceasta, dupa o lunga perioada de controverse, iar acum Giorgia Meloni vrea sa invete si alte tari sa procedeze similar pentru reducerea migratiei ilegale, ceea ce ar ajuta aderarea Romaniei la Schengen, chiar daca romania nu a fost invitata la o intalniree restransa la Bruxelles a premierilor tarilor de mai sus.

Italia a avut o abordare radicala cu privire la migratia ilegala si azilul, iar acum Giorgia Meloni vrea sa inveet alte tari cum sa implementeze aceeasi politica, Ursula Von der Leyen fiind prezenta la intalnire pentru a vedea cum poate fi implementata aceasta strategie la nivelul intregii Uniuni Europene undeva in viitor.

“Împreună cu prim-ministrii Danemarcei, Mette Frederiksen, și Țărilor de Jos, Dick Schoof, am găzduit o întâlnire pentru a vorbi despre combaterea fluxurilor migratorii ilegale și în special despre soluții inovatoare, în vederea Consiliului European de astăzi de la Bruxelles. O întâlnire foarte pozitivă, cu obiective comune clare: prevenirea imigrației ilegale, combaterea traficului de persoane și eficientizarea politicii europene de returnare.

Mulțumesc președintelui Ursula von der Leyen și liderilor Austriei, Ciprului, Greciei, Maltei, Republicii Cehe, Poloniei, Slovaciei și Ungariei pentru participarea într-un spirit concret și constructiv. Apărarea frontierelor și oprirea traficului de persoane nu este doar datoria noastră, ci o prioritate pentru Italia și pentru întreaga Europă.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 18, 2024, 9:09 AM 09:09

Disqus Comments Loading...