X

Problema Nationala de ULTIM MOMENT si Explicatiile Ministrului Educatiei pentru Parinti, Elevi si Profesori

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a facut recent un anunt extrem de important cu privire la sistemul de invatamant din Romania, iar asta deoarece membrul Guvernului tarii noastre vorbeste despre sprijinul ferm al ministerului pentru programele care raspund nevoilor tinerilor vulnerabili, accentuand importanta acestora pentru a-i ajuta sa-si continue si sa-si finalizeze studiile.

Ministrul Educatiei a declarat: “Sustin programele care raspund nevoilor tinerilor vulnerabili! Doar astfel putem sa-i sprijinim sa-si continue si sa-si finalizeze studiile”. Un astfel de program este “Aici fiecare conteaza!”, initiat de Organizatia Umanitara CONCORDIA, prin intermediul caruia tinerii din mediile dezavantajate beneficiaza de stagii de practica.

Educatie financiara, consiliere vocationala, educatie remediala (scriere, citire, matematica), ateliere de dezvoltare personala, masa calda, subventii, grupuri de suport, asistenta sociala si consiliere psihologica. Astazi, Ministerul Educatiei a incheiat un protocol de colaborare cu Organizatia CONCORDIA pentru a sustine acest program.

In 2023, aproape 5000 de persoane au beneficiat de programele organizatiei. Dintre acestea, peste 230 sunt elevi din liceele din Prahova care au participat la cursuri si stagii de practica in domenii precum bucatarie, patiserie, brutarie si ospatarie. De asemenea, 161 de copii proveniti din centre sau din medii dezavantajate au participat la activitati educationale si de dezvoltare personala in cadrul centrelor de zi sustinute de organizatie.

Ministrul Educatiei a multumit Dianei Certan, coordonatorul organizatiei, pentru eforturile constante de a ajuta fiecare copil si tanar sa-si atinga potentialul: “Multumesc, Diana Certan, pentru eforturile constante de a ajuta fiecare copil si tanar sa-si atinga potentialul!”.

Ministrul Educatiei a vorbit si despre o foarte serioasa problema nationala, punand accent pe colaborarea dintre parinti, profesori si scoala in vederea sustinerii elevilor in procesul de invatare, fara a recurge la meditatii costisitoare: “Faptul ca avem copii care iau nota mare la Evaluarea Nationala fara sa fie meditati este o dovada ca nu avem nevoie de pregatire suplimentara intotdeauna”, a precizat Ligia Deca.

Ministrul Educatiei a explicat ca este important ca parintii sa solicite sprijin scolii in cazul unei nevoi de personalizare a invatarii, in loc sa apeleze imediat la pregatirea in afara scolii. Ligia Deca a mentionat, de asemenea, dificultatile cu care se confrunta profesorii in ceea ce priveste oferirea de ore suplimentare si sprijin pentru elevi, subliniind ca acestea nu sunt remunerate.

“Ca sa faci o recuperare la modul serios, inseamna sa stai peste numarul tau de ore la scoala, cu un elev, cu doi, cu cinci. Asta inseamna niste ore suplimentare pe care nimeni nu le plateste.

Asa cum profesorii nu sunt platiti nici pentru sambetele si duminicile in care se duc la olimpiadele scolare”, a spus Ligia Deca, mentionand ca, incepand din 2010, toate aceste sporuri au fost eliminate.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 18, 2024, 3:08 PM 15:08

Disqus Comments Loading...