X

ANM: Prognoza Oficiala Actualizata de ULTIM MOMENT a Starii Vremii in Romania pe 30 de Zile

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, transmite prognoza oficiala actualizata de ultim moment a starii vremii in Romania pe 30 de zile, realizata pe baza datelor furnizate de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata.

ANM transmite ca, in baza informatiilor analizate, temperaturile si precipitatiile vor prezenta abateri fata de mediile perioadei 2004-2023. Iata detaliile pentru fiecare saptamana in parte:

Saptamana 21.10.2024 – 28.10.2024

Conform prognozei, temperaturile aerului vor fi usor mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada in majoritatea regiunilor tarii. In ceea ce priveste precipitatiile, regimul pluviometric va fi deficitar pe intreg teritoriul Romaniei, ceea ce sugereaza o saptamana relativ uscata.

Saptamana 28.10.2024 – 04.11.2024

In perioada 28 octombrie – 4 noiembrie, temperaturile vor fi mai coborate decat media obisnuita, in special in zonele montane, unde racirea va fi resimtita mai puternic. Cantitatile de precipitatii vor fi usor excedentare in regiunile extracarpatice, insa in nord-vest se vor inregistra cantitati deficitare. In restul tarii, precipitatiile vor fi in limitele normale.

Saptamana 04.11.2024 – 11.11.2024

Pentru intervalul 4-11 noiembrie, se estimeaza ca temperatura medie a aerului va fi apropiata de valorile normale pentru acest interval, fara variatii semnificative in nicio regiune a tarii. De asemenea, regimul pluviometric se va situa in limite normale pe intreg teritoriul Romaniei, sugerand o saptamana fara fenomene meteorologice notabile.

Saptamana 11.11.2024 – 18.11.2024

In ultima saptamana a perioadei analizate, temperaturile vor fi usor mai ridicate decat media acestei perioade, indicand o usoara incalzire la nivelul intregii tari. In ceea ce priveste precipitatiile, acestea vor fi, in general, apropiate de mediile normale pentru aceasta saptamana, fara a se astepta deviatii semnificative.

ANM spune ca aceste estimari sunt realizate pe baza analizelor climatice si a modelelor de predictie pe termen mediu, insa fenomenele extreme cu durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs. Asadar, pentru informatii detaliate si actualizate, cetatenii sunt sfatuiti sa urmareasca buletinele meteo zilnice.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 19, 2024, 12:10 AM 00:10

Disqus Comments Loading...