X

Demers Normativ de ULTIM MOMENT al lui Sorin Grindeanu cu Masuri Guvernamentale Importante

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, vrea ca Guvernul Romaniei sa adopte o noua Hotarare de Guvern, prin care sa se impuna o serie de masuri importante anuntand ca pentru obiectivul de investitii “Drum Expres Craiova – Pitesti si legaturile la drumurile existente” indicatorii tehnico-economici au fost deja aprobati prin Hotararea Guvernului nr. 236/2008 si nu necesita completari sau modificari la data actuala.

Sorin Grindeanu, prin aceasta Hotarare de Guvern confirma ca proiectul continua in parametrii stabiliti initial, fara modificari tehnice suplimentare. Proiectul reprezinta un element cheie in modernizarea infrastructurii rutiere din Romania, contribuind la cresterea sigurantei traficului si la reducerea timpilor de deplasare intre cele doua orase, Craiova si Pitesti.

In baza Legii nr. 255/2010, care reglementeaza exproprierea pentru cauza de utilitate publica necesara realizarii unor obiective de interes national, judetean si local, au fost adoptate o serie de hotarari pentru a permite realizarea acestui obiectiv important. Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitesti si legaturile la drumurile existente fac obiectul unor exproprieri aprobate prin Hotararile Guvernului nr. 469/2020, nr. 347/2021 si nr. 605/2023.

Sorin Grindeanu spune ca Hotararea Guvernului nr. 469/2020 a declansat procedurile de expropriere a tuturor imobilelor private situate pe coridorul de expropriere al lucrarii, aflate pe raza localitatilor Lunca Corbului, Albota, Costesti, Bradu, Suseni si Oarja din judetul Arges. Aceste exproprieri au fost necesare pentru a elibera terenurile pe care va fi construit tronsonul 4 al drumului expres, astfel incat lucrarile sa poata avansa fara intarzieri.

Ulterior, Hotararea Guvernului nr. 347/2021 a suplimentat suma prevazuta pentru despagubiri in anul 2021, pentru a asigura despagubiri corecte proprietarilor afectati de expropriere. Aceasta suplimentare a fost menita sa acopere costurile suplimentare rezultate din evaluari actualizate, care au avut in vedere fluctuatiile de piata si alte elemente relevante pentru determinarea valorii juste a despagubirilor.

Recent, prin Hotararea Guvernului nr. 605/2023, s-au adus modificari anexei nr. 2 din Hotararea Guvernului nr. 469/2020, astfel incat sa se reflecte operatiunile tehnice necesare pentru comasarea unor imobile. Aceste modificari au fost necesare pentru a optimiza procesul de expropriere si pentru a asigura o utilizare eficienta a terenurilor expropriate.

Sorin Grindeanu subliniaza ca prin prezentul proiect de act normativ, se propune suplimentarea sumei pentru despagubirile aferente exproprierilor cu suma de 15,43 mii lei, in vederea acoperirii costurilor justificate de evaluarile recente. Aceasta suma suplimentara va permite finalizarea procesului de expropriere si va asigura ca toti proprietarii afectati primesc despagubiri corecte si echitabile.

Aceasta suplimentare este necesara pentru a asigura despagubirea corecta a proprietarilor afectati de realizarea tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova – Pitesti, un proiect strategic de infrastructura care va imbunatati conectivitatea regionala si va stimula dezvoltarea economica a zonei.

Drumul Expres Craiova – Pitesti este un proiect de importanta strategica pentru Romania, avand ca scop imbunatatirea conectivitatii intre regiunea de sud-vest si centrul tarii. Acest drum expres va contribui la dezvoltarea economica a zonei prin facilitarea transportului de marfuri si persoane, reducand astfel timpul necesar pentru deplasari si costurile aferente.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 19, 2024, 11:53 AM 11:53

Disqus Comments Loading...