X

Germania si Turcia Poarta Negocieri de ULTIM MOMENT care pot Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Germania si Turcia negociaza o serie de masuri extrem de importante, care vizeaza inclusiv rezolvarea unei probleme extrem de delicate pentru Uniunea Europeana, mai exact dorinta cancelarului Olaf Scholz de a creste deportarile turcilor fara drept de azil in tara, iar asta poate ajuta aderarea Romaniei la Schengen, mai ales ca Austria inca ne respinge cu tarie.

Germania si Turcia discuta de ceva vreme realizarea acestui deziderat, iar asta pentru ca Olaf Scholz are o problema serioasa din cauza migratiei si atacurilor teroriste, asa ca negociaza cu mai multe tari pentru a creste deportarile, iar daca dezideratul va deveni realitate, finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, poate in 2024, ar putea deveni realitate.

Germania si Turcia sunt in relatii extrem de stranse de foarte multa vreme, zeci de ani de colaborare intre ele aducand beneficii majore pentru ambele, insa Olaf Scholz cauta acum sa si rezolve problema cu care se confrunta tara sa, aderarea Romaniei la schengen fiind in subsidiar ajutata de posibile intelegeri intre tari pentru expedierea repatrierilor in mai multe zone.

„Olaf Scholz va fi primit de președintele turc Recep Tayyip Erdogan la Istanbul după-amiază. Cancelarul vrea să deporteze mai mulți solicitanți de azil respinși în Turcia. Dar Erdogan intră în conversație și cu dorințe. Scholz a promis că va deporta migranții fără dreptul de a rămâne „la scară largă”.

Alături de Siria și Afganistan, Turcia este una dintre țările cu cel mai mare număr. Potrivit guvernului federal, 15.789 de cetățeni turci au fost obligați să părăsească țara la sfârșitul lunii septembrie, cu 1.200 mai mult decât cu cinci luni mai devreme. În comparație cu 441 de deportări în prima jumătate a anului. Acum ritmul ar trebui crescut.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 19, 2024, 11:35 AM 11:35

Disqus Comments Loading...