X

Proiectul International de ULTIM MOMENT Anuntat de Stefan-Radu Oprea pentru Viitorul Romaniei

Stefan-Radu Oprea, Ministrul Economiei, ii anunta in mod oficial pe romanii din intreaga tara, despre o decizie foarte importanta luata, cea de a participa la inaugurarea proiectului de colaborare dintre Romaero SA si Aeroplex Central Europe Ltd., alaturi de ministrul ungar al Economiei, Marton Nagy.

Stefan-Radu Oprea subliniaza ca acest proiect strategic va duce la infiintarea unui hub regional de mentenanta si reparatii pentru aeronave civile, care va functiona in cadrul facilitatilor puse la dispozitie de Romaero S.A. la Bucuresti.

Colaborarea dintre cele doua companii aeronautice va transforma noul hub intr-un punct de referinta pentru intretinerea si reparatia aeronavelor din regiunea Europei Centrale si de Est, atragand clienti din intreaga zona. De asemenea, extinderea operatiunilor va crea noi oportunitati de angajare pentru specialistii in mentenanta aeronautica, dar si pentru personalul auxiliar, contribuind la dezvoltarea pietei muncii in acest sector.

Stefan-Radu Oprea a subliniat importanta acestei colaborari, afirmand ca a avut mereu incredere in potentialul Romaero, un brand romanesc cu traditie in industria aeronautica. “Cred in Romaero, in acest brand romanesc, care poate sa ajunga din nou sa fie o companie dedicata aviatiei, reparației pe cele trei domenii importante: civile si mentenanta civile, piese de schimb pentru diverse avioane si partea de aviatie militara”, a declarat Oprea.

Stefan-Radu Oprea a subliniat ca Romania dispune de capacitati tehnice unice in Europa si de forta de munca specializata, care permit dezvoltarea acestei industrii. In opinia sa, Romaero SA si Aeroplex Central Europe Ltd. nu ar trebui sa fie in competitie, ci mai degraba sa colaboreze, avand in vedere caracterul complementar al activitatilor lor in aceasta regiune.

Proiectul de colaborare va aduce in Romania tehnologii avansate si expertiza de specialitate, ceea ce va spori competitivitatea industriei aeronautice locale. Pe termen lung, parteneriatul ar putea include si activitati de productie de piese si componente pentru aviatie, stimuland astfel investitiile si cresterea economica.

Ministrul ungar al Economiei, Marton Nagy, a mentionat ca aceasta colaborare contribuie la dezvoltarea aviatiei transfrontaliere, subliniind beneficiile reciproce pentru ambele tari. “Ambele state au expertiza profesionala in industria aviatiei. Aceasta calatorie comuna creeaza legaturi care depasesc aspectele economice. Aeroplex este una dintre primele cinci companii de intretinere a aviatiei din Europa”, a declarat Nagy.

Evenimentul a fost marcat de prezenta oficialilor guvernamentali din Romania si Ungaria, a reprezentantilor Romaero SA si Aeroplex Central Europe Ltd., precum si a unor lideri din industria aeronautica si personalitati din sectorul aviatiei.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 19, 2024, 12:22 PM 12:22

Disqus Comments Loading...