X

Romania si Bulgaria Anunta Oficial Masurile de ULTIM MOMENT pentru Aderare la Schengen

Romania si Bulgaria anunta pasii si masurile pe care le iau impreuna pentru finalizarea aderarii la Schengen, iar asta deoarece ambele tari sunt in continuare blocate de catre Austria, care refuza cu indarjire sa permita ridicarea controalelor la granitele terestre, chiar daca Air Schengen si Sea Schengen au fost implementate fara probleme de catre ambele tari.

Romania si Bulgaria lucreaza indeaproape pentru ca finalizarea aderarii la Schengen sa fie realizata in cel mai scurt timp posibil, urmatoarea data la care acest deziderat ar putea fi indeplinit fiind consiliul JAI din decembrie 2024, iar pana atunci ambele fac in continuare demersuri diplomatice puternice pentru a contrabalansa Austria si veto-ul dat in decembrie 2022.

Romania si Bulgaria se chinuie de peste 10 ani de zile sa adere la Schengen cu frontierele terestre, in cadrul unui dosar comun din cauza caruia tara noastra a avut finalizarea aderarii depline la Schengen blocata in repetate randuri, insa poate ca situatia se va schimba in bine pe final de an 2024, sau cel putin asta ni se tot spune de la Bucuresti in ultimele luni de zile.

“Cătălin Predoiu, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne a avut o nouă discuție, prin videoconferință, cu domnul Atanas Ilkov, ministrul de Interne bulgar. Eliminarea controalelor la frontierele aeriene și maritime, în data de 31 martie 2024, a decurs fără probleme, măsurile agreate odată cu decizia de aderare au fost implementate pe deplin.

Iar rezultatele operative demonstrează acest fapt, sens în care prezentările miniștrilor au oferit premisa pentru pregătirea adoptării deciziei pentru eliminarea controalelor la frontierele terestre în cel mai scurt timp. Cele două părți au stabilit să continue coordonarea strânsă pe acest subiect pentru atingerea obiectivului comun în cel mai scurt timp.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 19, 2024, 7:23 PM 19:23

Disqus Comments Loading...