Elena Lasconi: Anunturile de ULTIM MOMENT ale Candidatului USR la Prezidentiale privind Alegerile din Republica Moldova

Elena Lasconi Anunturile ULTIM MOMENT Candidatului USR Prezidentiale Alegerile Republica Moldova

Elena Lasconi, persedintele USR si candidat la alegerile prezidentiale 2024 din Romania, in contextul alegerilor cruciale care au loc in Republica Moldova, si-a exprimat indignarea fata de lipsa de implicare a liderilor politici romani, in special a premierului Nicolae Ciuca si a presedintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu.

“Acolo unde se da o adevarata lupta pentru libertate, democratie si valori europene, in Republica Moldova, este, in acest moment, un singur oficial roman cu ochii pe corectitudinea alegerilor: colegul meu Dan Barna, europarlamentar”, a declarat Elena Lasconi.

Elena Lasconi afirma ca 745 de observatori internationali participa la misiunea de monitorizare a alegerilor din partea Parlamentului European, OSCE si a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Cu toate acestea, Romania este reprezentata oficial doar de Dan Barna, care a facut demersurile necesare pe cont propriu. “Atat de mult ii intereseaza pe domnii Ciuca si Ciolacu soarta alegerilor de duminica din Republica Moldova ca n-au miscat un deget sa trimita observatori, asa cum ar fi putut”, a adaugat primarul.

Elena Lasconi a subliniat importanta acestor alegeri pentru viitorul Republicii Moldova si pentru relatia sa cu Uniunea Europeana. Ea a facut apel la cetatenii moldoveni sa iasa la vot si sa aleaga un viitor european.

“Am mai spus, o repet: locul Republicii Moldova este langa Romania, in Uniunea Europeana. Oricate resurse ar folosi Rusia lui Putin sa schimbe soarta fratilor nostri, eu am incredere ca in aceasta duminica vor spune un DA hotarat Vestului si un NU categoric Rusiei care vrea sa-i intoarca in trecut!”, a afirmat Lasconi.

Presdeintele SUR a evidentiat deasemenea si beneficiile aderarii la Uniunea Europeana, folosind drept exemplu propria sa experienta la conducerea orasului Campulung. Ea a mentionat ca, in doar patru ani, a reusit sa atraga aproape 400 de milioane de lei din fonduri europene pentru dezvoltarea comunitatii.

“Cu acesti bani, am inceput transformarea in bine a Campulungului. Vorbesc despre eficientizare energetica si dotare cu mobilier si echipamente de ultima generatie a scolilor si spitalelor. Am reusit sa luam bani europeni pentru transportul public, nepoluant”, a spus Elena Lasconi.

Elena Lasconi a incurajat cetatenii Republicii Moldova sa se gandeasca la potentialele imbunatatiri pe care fondurile europene le-ar putea aduce in viata lor cotidiana: scoli moderne, spitale bine echipate, infrastructura dezvoltata si oportunitati economice.

“Ganditi-va la familiile care ar putea sa prospere impreuna la ei acasa. Ganditi-va la statul pe care l-ati aparat si care acum are sansa sa fie consolidat cu valori corecte, cinstite, democratice. Acolo, la voi acasa”, a incheiat Elena Lasconi, facand un apel puternic la participarea la vot.

Alegerile din Republica Moldova sunt vazute ca un moment decisiv pentru orientarea geopolitica a tarii, intre influenta estica si aspiratiile europene. Implicarea oficialilor romani in procesul electoral este, astfel, un subiect de interes major, iar criticile aduse de Elena Lasconi scot in evidenta nevoia de sustinere activa din partea Romaniei.

author avatar
Redactia iDevice.ro