Italia: Giorgia Meloni Anunta Masuri Oficiale de CRIZA care Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Italia Giorgia Meloni Anunta Masuri Oficiale CRIZA Ajuta Aderarea Romaniei Schengen

Italia Giorgiei Meloni pregateste o serie de masuri de criza, din cauza uno probleme serioase generate de catre solutia gasita de catre guvernul de la Roma pentru problema migrantilor, iar asta pentru ca 12 migranti fara drept de sedere, trimisi in Albania, au fost returnati, iar masurile pot ajuta aderarea Romaniei la Schengen mai repede.

Italia vrea, printr-un nou decret guvernamental, sa reglementeze modul in care pot fi reprimiti migrantii deportati catre orice fel de centre externe de primire, dar si modul in care se analizeaza aceste cereri, pentru a reduce din puterea justitiei, Giorgia Meloni dorind sa simplifice procedurile, ceea ce poate fi de ajutor in aderarea Romaniei la Schengen.

Italia este privita de catre toata UE cu mare atentie acum, intelegerea Giorgiei Meloni cu Albania pentru gazduirea de migranti fara drept de sedere fiind un model pe care alte tari vor sa-l urmeze, dar numai daca are succes, iar daca asta se intampla, finalizarea aderarii Romaniei la Schengen poate deveni mai sigura ca oricand, sau cel putin asa par sa stea lucrurile.

“Următoarea mișcare a Giorgiei Meloni de a rezolva cazul Albaniei este, așadar, un decret-lege care urmează să fie adoptat luni în Consiliul de Miniștri pentru a face din indicarea țărilor sigure o normă primară și nu mai secundară. Răspunsul guvernului va fi un decret-lege se referă nu numai la indicarea țărilor sigure.

Ci probabil și la o revizuire a examinării cererilor de azil și a mecanismelor de recurs. Raționamentul din interiorul cercurilor guvernamentale, pentru a se asigura că centrele (nu doar cel din Albania) de repatriere a migrantilor ilegali cărora nu li se acordă azil încă mai au sens.“

author avatar
Redactia iDevice.ro