2 Informari de ULTIM MOMENT ale lui Stefan-Radu Oprea, Masurile Dezvaluite Tuturor Romanilor

2 Informari ULTIM MOMENT Stefan-Radu Oprea Masurile Dezvaluite Tuturor Romanilor

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, le vorbeste in mod oficial milioanelor de romani despre o actiune foarte importanta pe care PSD-ul a derulat-o in weekend si vorbim despre lansarea oficiala a Planului de tara de catre premierul Marcel Ciolacu, care este si candidat la Presedintia Romaniei.

Stefan-Radu Oprea aduce in atentia tuturor romanilor faptul ca planul se concentreaza pe reindustrializarea economiei romanesti, o prioritate pentru viitorul mandat de presedinte. Aceasta initiativa vine ca urmare a oportunitatii pe care Romania o are astazi de a reporni industriile energointensive.

„Reindustrializarea este o prioritate pentru viitorul mandat de presedinte. De ce? Pentru ca Romania are astazi aceasta oportunitate de a reporni industriile energointensive”, a declarat Stefan-Radu Oprea. Ministrul a mentionat ca raportul Draghi subliniaza necesitatea unei autonomii strategice europene, insemnand producerea de otel, ciment, sticla si ingrasaminte chimice in cadrul Uniunii Europene.

Stefan-Radu Oprea transmite ca romania se afla intr-o pozitie avantajoasa, fiind singurul stat membru UE care dispune de resurse de gaze naturale, capacitati de stocare a carbonului la preturi rezonabile si energie verde.

Ministrul Oprea a subliniat ca, daca taxele vamale CBAM (Carbon Border Adjustment Mechanism) vor fi instituite incepand cu 2026 si noile capacitati de productie a energiei vor fi finalizate in aceeasi perioada, Romania poate deveni cea mai competitiva optiune pentru industriile energointensive din Uniunea Europeana.

Stefan-Radu Oprea a adaugat ca, pentru a asigura succesul reindustrializarii, sunt necesare fonduri de sustinere prin scheme de ajutor de stat pentru investitii si calificarea fortei de munca. El a subliniat ca reindustrializarea a inceput inca din perioada mandatului de premier al lui Marcel Ciolacu, prin schemele de sprijin ConstructPlus, InvestAlim si IndustriaPrelucratoare, si a promis continuarea acestor masuri intr-un ritm si mai intens.

Stefan-Radu Oprea anunta deasemenea ca ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) a dat startul inscrierilor pentru Targul Intreprinderilor Mici si Mijlocii (TIMM) Sinaia 2024, dedicat industriei HoReCa.

Inscrierile sunt deschise in perioada 21 octombrie – 4 noiembrie, iar evenimentul se va desfasura intre 19 si 21 noiembrie, in incinta Casino Sinaia. Evenimentul isi propune sa faciliteze contactele intre antreprenorii din domeniul furnizarii de bunuri si servicii si agentii economici care activeaza in sectorul HoReCa.