Anunturile Oficiale de ULTIM MOMENT ale lui Florin Barbu cu Masuri pentru Agricultura in Romania

Anunturile Oficiale ULTIM MOMENT Florin Barbu Masuri Agricultura Romania

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a vizitat targul dedicat promovarii si incurajarii consumului de carne de pasare din fermele romanesti. Acesta a stat de vorba cu reprezentantii companiilor din industria avicola, felicitandu-i pentru performantele obtinute si incurajandu-i sa continue sa se dezvolte.

„Puiul fabricat in Romania este de o calitate deosebita, iar industria avicola romaneasca este una cu care ne putem mandri,” a declarat ministrul Florin Barbu. El a subliniat ca producatorii autohtoni au facut progrese semnificative in ultimii ani si ca este esential sa ramana competitivi pe pietele internationale.

Florin Barbu spune ca pe scena internationala, Romania este bine reprezentata aducand in atentie standul de la la SIAL Paris 2024, cel mai mare targ international de produse alimentare. Secretarul de stat Aurel Simion, prezent la eveniment, a mentionat ca Romania este reprezentata de 115 operatori economici care expun atat produse traditionale, cat si inovatii moderne si sustenabile.

Pavilionul Romaniei, organizat de Agentia Romana pentru Investitii si Comert Exterior, reuneste companii din diverse sectoare alimentare, de la carne si produse lactate, pana la miere, peste, produse de panificatie, condimente si conserve de fructe si legume.

„Evenimentul este o oportunitate excelenta pentru producatorii romani de a-si prezenta inovatiile si de a se conecta cu parteneri internationali pentru a-si extinde pietele de desfacere,” a afirmat Aurel Simion.

Ministerul Agriculturii afirma ca unul dintre punctele centrale ale evenimentului este Sial Innovation, unde produsele inovatoare, care seteaza noi tendinte, sunt expuse pentru a atrage atentia expertilor din industrie si investitorilor. Acest spatiu ofera vizibilitate si reputatie brandurilor castigatoare, oferind o platforma esentiala pentru dezvoltarea inovatiilor alimentare la nivel global.

Pe parcursul celor 60 de ani de existenta, SIAL Paris a devenit locul de intalnire esential pentru industria alimentara mondiala. In 2024, evenimentul a atins noi recorduri, adunand peste 285.000 de profesionisti din 205 tari, care vor expune peste 400.000 de produse si inovatii.

Romania, prin prezenta sa puternica la acest targ, demonstreaza inca o data ca este pregatita sa concureze la nivel international, iar calitatea produselor romanesti este un factor cheie pentru succesul pe pietele externe.

author avatar
Redactia iDevice.ro