Franta si Italia Anunta Masuri Oficiale Comune de ULTIM MOMENT Grabind Aderarea Romaniei la Schengen

Franta Italia Anunta Masuri Oficiale Comune ULTIM MOMENT Grabind Aderarea Romaniei Schengen

Franta si Italia au anuntat o initiativa oficiala de ultima moment, extrem de importanta pentru rezolvarea unei probleme majore cu care se confrunta Europa in momentul de fata, ea putand fi de mare ajutor pentru aderarea Romaniei la Schengen, pentru ca scopul este reducerea migratiei ilegale si a cererilor de azil in UE.

Franta si Italia au anuntat o noua brigada comuna de investigare a traficului de migranti la granita dintre cele doua tari, cooperarea dintre ele fiind menita sa depisteze mai usor migrantii ilegal, dar si persoanele care fac trafic ilegal de persoane intre cele doua tari, reducerea fenomenelor contribuind la aderarea Romaniei la Schengen mai repede.

Franta si Italia se inteleg in multe privinte, dar nu si in cea legata de acordul italienilor cu albanezii pentru deportarea de migranti, insa chiar si asa, aceasta noua brigada comuna de lucru ar putea fi de mare ajutor pentru imbunatatirea situatiei, putand fi de mare ajutor pentru grabirea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, posibil chiar in cursul anului 2024.

“Împreună cu miniștrii Antonio Tajani și Matteo Piantedosi, am stabilit crearea unei brigăzi comune de anchetă împotriva traficului de migranți la granița franco-italiană. Cooperarea bilaterală între țările noastre, în cadrul Uniunii Europene, este esențială. Italia este în prima linie în lupta împotriva imigrației ilegale în Europa.

Franța și Italia susțin revizuirea Directivei privind returnarea, necesară pentru a consolida eficacitatea procedurilor noastre de îndepărtare. Facem apel cu Antonio Tajani pentru a face din aceasta o prioritate a mandatului noii Comisii Europene. Nu cred că exemplul Albaniei poate fi transpus în Franța. Acordul cu Albania nu ar funcționa în Franța din motive legale. a declarat premierul francez, Michel Barnier.”

author avatar
Redactia iDevice.ro