Hidroelectrica: 2 Informari IMPORTANTE cu Explicatii Oficiale Vizand Clientii din Romania

Hidroelectrica 2 Informari IMPORTANTE Explicatii Oficiale Vizand Clientii Romania

Hidroelectrica, una dintre principalele companii care furnzeaza energie electrica pentru un numar foarte mare de romani din toata tara, a decis sa anunte recent detalii importante privind modul de emitere a facturilor pentru consumul de energie electrica.

Hidroelectrica transmite intai ca, facturile sunt emise lunar, iar valoarea acestora este determinata in functie de consumul masurat in kilowati-ora (kWh). Consumul este calculat pe baza catorva metode, prima fiind citirea indexului de pe contor de catre Operatorul de Distributie.

Hidroelectrica spune ca a doua are la baza indexul transmis prin autocitire de catre client folosind modalitatile puse la dispozitie de Hidroelectrica (dupa validarea de catre Operatorul de Distributie), iar a treia se bazeaza pe cantitatile de energie lunare stabilite in conventia de consum, parte integranta a contractului de furnizare.

Hidroelectrica a subliniat ca, in cazul in care Operatorul de Distributie nu reuseste sa citeasca contorul sau indexul autocitit transmis de client nu este validat lunar, factura va fi emisa pe baza unor estimari de consum. Aceste estimari se bazeaza pe datele de masura primite de la Operatorul de Distributie.

Hidroelectrica: 2 Informari IMPORTANTE cu Explicatii Oficiale Vizand Clientii din Romania

In prezent, toate facturile de energie electrica sunt emise in conformitate cu datele primite de la Operatorii de Distributie, fie citite direct de la contor, fie estimate. In cazul in care un client observa neconcordante in factura, compania recomanda actualizarea conventiei de consum si transmiterea acesteia pentru validare si actualizare si la Operatorul de Distributie.

Hidroelectrica spune deasemenea ca pentru autocitirea indexului, pune la dispozitie clientilor sai mai multe optiuni. Acestia pot transmite indexul lunar in intervalul 24-28 al fiecarei luni. Aceasta informatie este disponibila pe prima pagina a facturii, dar si in cadrul aplicatiei iHidro.

Modalitatile prin care clientii pot transmite indexul autocitit includ apelul gratuit la numarul 0800 800 359, aplicatia iHidro disponibila in AppStore si Google Play Store sau prin browser la adresa ihidro.ro/Portal, precum si portalul Hidroelectrica, la adresa client.hidroelectrica.ro/autocitire.

Prin intermediul acestor servicii, Hidroelectrica doreste sa ofere clientilor sai un control mai bun asupra consumului de energie si o facturare cat mai exacta, bazata pe consumul real.

author avatar
Redactia iDevice.ro