Huawei Pregateste o REVOLUTIE Importanta cu Mate 70, ce Planuri Are

Huawei Pregateste REVOLUTIE Importanta Mate 70 Planuri Are

Huawei pregateste lansarea noii serii Huawei Mate 70, o linie de smartphone-uri emblematice care se anunta extrem de interesanta, mai ales in contextul schimbarilor majore aduse sistemului de operare. De la introducerea sanctiunilor comerciale impuse de SUA, Huawei nu mai poate utiliza Google Mobile Services (GMS), ceea ce a condus la dezvoltarea propriului sistem de operare, HarmonyOS.

Huawei Mate 70 este mai serios in atentia companiei, care s-ar pregati sa lanseze HarmonyOS NEXT, o versiune noua care renunta complet la framework-ul Android. Aceasta miscare este semnificativa, mai ales pentru utilizatorii globali, deoarece HarmonyOS NEXT nu va avea suport pentru aplicatiile Android.

Huawei stie ca pentru utilizatorii chinezi, care au deja acces la numeroase alternative locale, acest lucru nu reprezinta o problema majora, i. Insa, pentru utilizatorii din alte parti ale lumii, lipsa aplicatiilor Android ar putea fi un obstacol important.

O veste care ar putea aduce un plus de optimism pentru utilizatorii globali vine de la divulgatorul RuiPlaysDigital, care sugereaza ca Huawei ar putea opta pentru o configurare software “dual-OS ” pe piata globala.

Huawei Pregateste o REVOLUTIE Importanta cu Mate 70, ce Planuri Are

Huawei Mate 70 ar putea veni cu doua sisteme de operare, primul bazat pe HarmonyOS NEXT, iar cel de-al doilea compatibil cu aplicatii Android. Prin aceasta abordare, Huawei incearca sa se adreseze unui public cat mai larg, oferind atat experienta HarmonyOS, cat si acces la aplicatii Android prin intermediul fisierelor APK.

Desi aceasta informatie nu a fost inca confirmata oficial de Huawei, ea ar putea reprezenta un compromis strategic pentru a mentine atractivitatea dispozitivelor pe piata globala, acolo unde aplicatiile Android sunt un standard. Chiar daca GMS nu va fi disponibil, accesul la aplicatii prin APK ar putea fi suficient pentru multi dintre utilizatorii interesati de noile dispozitive Huawei.

Huawei nu a confirmat in mod oficial configurarea software duala, asa ca aceste informatii ar trebui tratate cu prudenta. Totusi, asteptarile sunt mari pentru lansarea oficiala a HarmonyOS NEXT, programata pentru azi. Ramane de vazut daca Huawei va reusi sa aduca o solutie inovatoare pentru a se adapta provocarilor de pe piata globala si sa ofere o experienta competitiva pentru utilizatorii seriei Mate 70.

Huawei Mate 70 promite sa aduca noi oportunitati pentru gigantul tehnologic chinez, incercand sa imbine avantajele HarmonyOS cu flexibilitatea aplicatiilor Android.

author avatar
Redactia iDevice.ro