Acord International de ULTIM MOMENT Semnat de Ministrul Educatiei cu Masuri Importante Decise in Romania

Acord International ULTIM MOMENT Semnat Ministrul Educatiei Masuri Importante Decise Romania

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat semnarea unui acord extrem de important pentru Romania, iar asta deoarece impreuna cu Ministrul Sportului si Tineretului din Republica Cipru, Athena Michaelidou, au semnat cel de-al XI-lea Program de aplicare a Acordului privind colaborarea culturala, educationala si stiintifica intre cele doua tari.

Ministrul Educatiei transmite ca Acest acord vizeaza perioada 2024 – 2029 si are ca scop intarirea relatiilor bilaterale in domeniul educatiei. „Suntem incantati de perspectivele acestei colaborari in beneficiul ambelor sisteme de educatie”, a declarat Ligia Deca.

Programul semnat va facilita dezvoltarea relatiilor intre unitatile de invatamant preuniversitar si institutiile de invatamant superior din Romania si Cipru. Totodata, acesta va incuraja mobilitatea elevilor si profesorilor, consolidand parteneriatele in cadrul programelor Uniunii Europene.

Ministrul Educatiei a subliniat importanta cooperarii viitoare in domeniul educational intre cele doua tari, care coopereaza d emulta vreme.. Printre oportunitatile discutate se numara schimbul de bune practici, organizarea de ateliere comune si sustinerea reciproca a universitatilor in vederea participarii la aliantele de Universitati Europene.

„Este esential sa sprijinim universitatile noastre in realizarea de parteneriate inter-universitare, ceea ce va aduce beneficii semnificative ambelor state”, a adaugat Ligia Deca.

Ministrul Educatiei a anuntat deasemenea si lista finala a proiectelor care au fost admise pentru finantare in cadrul apelului „Granturi pentru unitatile de invatamant pilot”. Aceste proiecte urmaresc implementarea unor modele curriculare noi, dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice si introducerea unor strategii de management descentralizat, cu scopul de a creste autonomia scolilor.

Colaborarea intre Romania si Cipru in domeniul educatiei si culturii este un pas important spre dezvoltarea unor sisteme educationale mai puternice si mai interconectate in Europa, oferind oportunitati deosebite elevilor, profesorilor si universitatilor din ambele tari.

author avatar
Redactia iDevice.ro