ANM: Actualizare Oficiala de ULTIM MOMENT a Prognozei Starii Vremii in Romania pe 10 Zile

ANM Actualizare Oficiala ULTIM MOMENT Prognozei Starii Vremii Romania 10 Zile

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a publicat o noua actualizare oficiala de ultim moment a prognozei starii vremii Romania pe 10 zile, deoarece tara noastra va experimenta o evolutie variata a valorilor termice si a precipitatiilor.

ANM transmite ca prognoza, bazata pe datele furnizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF), indica temperaturi maxime si minime mediate pe regiuni si adaptate local cu modele statistice.

Banat

In Banat, inceputul perioadei va aduce o crestere a temperaturilor diurne, de la 18 grade pana la 21 grade, iar pe timpul noptii, valorile vor urca de la 3 grade la 7 grade. Spre finalul lunii, temperaturile vor scadea treptat, cu maxime de 13-14 grade si minime de aproximativ 4 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie.

Crisana

Pentru Crisana, prima saptamana nu va aduce variatii semnificative in temperaturile diurne, care vor ramane in jurul valorilor de 18-20 grade. In schimb, noptile vor deveni mai calde, de la 2-3 grade pana la 7 grade. In a doua saptamana, vremea se va raci treptat, cu maxime de 13-14 grade si minime de 3-4 grade. Ploile vor fi mai probabile la finalul intervalului.

Transilvania

In Transilvania, temperaturile diurne vor ramane stabile in prima saptamana, in jurul a 17-18 grade, dar noptile vor deveni mai blande, de la valori negative pana la 4 grade. Spre sfarsitul perioadei, racirea va fi mai evidenta in timpul zilei, cu maxime de 11-12 grade, iar minimele vor varia intre 1 si 2 grade. Probabilitatea de precipitatii va creste dupa 31 octombrie.

Maramures

Pentru Maramures, valorile diurne se vor mentine in jurul a 17 grade in prima parte a intervalului, dar vor scadea pana la 12-13 grade in a doua saptamana. Noptile vor aduce o crestere a temperaturilor de la 1 grad pana la 5 grade, dar apoi valorile vor cobori din nou spre 2 grade. Ploile sunt asteptate la finalul lunii octombrie si inceputul lui noiembrie.

Moldova

In Moldova, temperaturile diurne vor creste la inceputul perioadei, de la 14 la 17 grade, iar cele nocturne vor urca de la 1-2 grade la 8-9 grade. Pana la finalul intervalului, vremea va deveni mai rece, cu maxime de aproximativ 10 grade si minime de 3-4 grade. Ploile vor deveni mai frecvente dupa 29 octombrie.

Dobrogea

Dobrogea va experimenta o crestere a temperaturilor diurne la inceputul intervalului, de la 14 la 18 grade, iar noptile vor deveni mai calde, cu temperaturi ce urca de la 3 la 8 grade. Spre finalul perioadei, se va inregistra o usoara scadere a temperaturilor, cu maxime in jur de 14 grade si minime de 7 grade. Probabilitatea de ploaie va creste dupa 29 octombrie.

Muntenia

In Muntenia, temperaturile diurne vor creste de la 15 grade la 19 grade pana pe 23 octombrie, iar cele nocturne de la 1 grad la 5 grade. Pana la finalul perioadei, temperaturile maxime vor scadea pana la 14 grade, iar cele minime vor varia usor in jurul valorii de 5 grade. Ploile sunt mai probabile la inceputul lunii noiembrie.

Oltenia

Oltenia va inregistra o crestere a temperaturilor diurne, de la 15 grade la 20 grade pana pe 23 octombrie, iar noptile vor deveni mai calde, de la 2 grade la 6 grade pana pe 25 octombrie. Spre finalul perioadei, temperaturile maxime vor scadea la 14 grade, iar minimele vor oscila usor in jurul valorii de 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie.

La munte

La munte, temperaturile vor avea o tendinta generala de scadere, cu maxime ce vor varia de la 14 grade in 22 octombrie la 5 grade spre finalul intervalului, iar minimele vor scadea de la 5 grade la -1 grad pana la inceputul lunii noiembrie. Precipitatiile sunt asteptate sa creasca dupa 30 octombrie.

author avatar
Redactia iDevice.ro