X

Franta: Masuri Radicale de ULTIM MOMENT cu Belgia, Italia, Spania, Amenintand Aderarea Romaniei la Schengen

Franta a anuntat impunerea unor noi masuri radicale cu Belgia, Germania, Elvetia, Spania si Italia, incepand cu data de 1 noiembrie 2024, iar asta pentru ca toti cei care vor dori sa calatoreasca intre tari, vor trebui sa treaca prin controale fizice la frontiere, ceea ce ameninta procesul de aderare al Romaniei la Schengen in anul 2024, sau poate chiar in anul 2025.

Franta ia aceste decizii in baza motivelor de mai jos, care au fost mentionate in cadrul unei notificari trimise Comisiei Europene, pentru a anunta impunerea controalelor la frontiere pana in aprilie 2025, toate aceste masuri amenintand finalizarea aderarii Romaniei la Schengen in 2024, deoarece migratia ilegala ramane o problema majora in cadrul UE acum.

Franta arata inca o data ca Uniunea Europeana are o problema extrem de serioasa din cauza migratiei ilegale, Germania dand tonul impunerii de controale la frontierele terestre ale tarilor, iar dupa cum arata lucrurile, finalizarea aderarii Romaniei la Schengen poate fi total inutila, in conditiile in care tarile din UE, impun controale la fiecare intrare pe propriul teritoriu.

“Amenințări serioase la adresa politicii publice, ordinii publice și securității interne, reprezentate de activitățile teroriste la nivel înalt, prezența tot mai mare a rețelelor criminale care facilitează migrația ilegală și contrabanda și fluxurile de migrație care riscă infiltrarea persoanelor radicalizate.

Exista o prezență în creștere percepută a rețelelor criminale care facilitează migrația neregulată și contrabanda, precum și fluxurile de migrație care riscă infiltrarea persoanelor radicalizate, precum și traversările neregulate de la granițele Mânecii și Mării Nordului. Exista violența în creștere în rândul migranților, în special în zonele de coastă din nord, cum ar fi Dunkerque și Calais. mentioneaza Franta in notificarea trimisa Comisiei Europene.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 22, 2024, 1:04 PM 13:04

Disqus Comments Loading...