Intalnirea de ULTIM MOMENT a Elenei Lasconi si Mesajele pentru Toti Romanii

Intalnirea ULTIM MOMENT Elenei Lasconi Mesajele Toti Romanii

Elena Lasconi, presedintele USR si candidata la alegerile prezidentiale, a avut ocazia sa discute cu Roberta Metsola, presedinta Parlamentului European, despre viitorul Romaniei si provocarile cu care se confrunta Europa.

Elena Lasconi a exprimat admiratia sa fata de Metsola, apreciind nu doar relevanta politica a acesteia in Europa, dar si valorile fundamentale pe care le sustine: unitatea, libertatea de exprimare si o Uniune Europeana puternica.

“Am multumit doamnei Metsola pentru ca este o prietena onesta a Romaniei si pentru sprijinul ferm in favoarea aderarii noastre la Schengen,” a declarat Lasconi. In acest context, ea a subliniat ca Romania si-a indeplinit toate criteriile tehnice necesare pentru a fi parte din Schengen, considerand ca intarzierea recunoasterii acestui fapt este nedreapta.

“Stiu ca impartasim aceeasi convingere: integrarea Romaniei in Schengen nu este un pas simbolic, ci unul esential pentru consolidarea Uniunii Europene,” a adaugat ea.

Pe langa subiectul Schengen, cele doua au discutat si despre Republica Moldova, subliniind importanta integrarii acesteia in Uniunea Europeana. Lasconi a avertizat cu privire la amenintarile propagandei ruse si la fragilitatea granitei dintre democratie si autoritarism. “Uniunea Europeana trebuie sa gaseasca cele mai eficiente metode pentru a face fata acestor provocari,” a afirmat ea.

Elena Lasconi a mai subliniat ca Romania are un rol important de jucat in aducerea stabilitatii si solidaritatii in Europa. “Impreuna, vom gasi cele mai bune solutii pentru viitor. O Europa unita este o Europa puternica,” a concluzionat ea.

Intr-o alta parte a mesajului sau, Lasconi a abordat si tema diasporei romanesti, criticand dur guvernarile PSD care, in opinia ei, au contribuit la exodul masiv al romanilor in strainatate. “Guvernarile PSD sunt cele care au alungat din tara aproape 6 milioane de romani,” a declarat ea.

Intalnirile cu romanii din diaspora, in special in Italia, au fost pentru Lasconi o experienta emotionanta. Ea a vorbit despre dorinta multora dintre acestia de a se intoarce in tara, daca ar exista conditii mai bune, mai putina coruptie si respect fata de munca.

“M-am gandit mult la mamele, fratii, surorile care le-au facut bagajele acestor romani cand au plecat. Majoritatea mi-au spus ca s-ar intoarce acasa daca statul chiar si-ar dori ca ei sa vina.”

Elena Lasconi a lansat un apel pentru schimbare: “Dupa 35 de ani, putem schimba lucrurile, doar impreuna. Romania trebuie sa fie o tara prospera pentru toti, nu doar pentru unii. Imi doresc sa facem din Romania o tara in care sa vrei sa vii, nu din care sa vrei sa fugi.”

author avatar
Redactia iDevice.ro