X

3 Informari Oficiale de ULTIM MOMENT ale lui Marcel Ciolacu in Atentia Tuturor Romanilor

Marcel Ciolacu a facut multiple declaratii cu privire la Hotararile luate de catre Guvernul Romaniei, iar asta pentru ca noi bani sunt alocati pentru binele romanilor, facandu-se pasi concreti pentru a sustine prioritati nationale precum educatia si infrastructura. Intr-o sedinta desfasurata astazi, au fost aprobate mai multe alocari bugetare care vor influenta direct sectoare cheie din Romania.

Marcel Ciolacu a subliniat importanta modernizarii infrastructurii educationale, mentionand ca Guvernul aloca peste 780 de milioane de lei pentru realizarea si reabilitarea de camine si cantine studentesti. Aceasta suma este doar o prima transa, menita sa sprijine si digitalizarea universitatilor. „Am sustinut ca trebuie sa facem din constructia de camine studentesti o prioritate nationala si incepem sa aprobam asta in mod concret”, a afirmat Ciolacu.

A fost anuntata o masura importanta pentru sprijinirea copiilor din medii defavorizate, cu scopul de a combate abandonul scolar. Fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici va primi 500 de lei sub forma de tichete sociale, pentru rechizite si imbracaminte. Se estimeaza ca peste 400 de mii de copii vor beneficia de acest sprijin.

Marcel Ciolacu, in cadrul aceleasi sedinte, a anuntat aprobarea finantarii pentru doua mari proiecte feroviare. Linia Cluj-Oradea-Episcopia Bihor va fi electrificata si reabilitata, iar linia feroviara Caransebes-Timisoara-Arad va fi modernizata. Proiectele, ce insumeaza peste 320 de kilometri, vor beneficia de o cofinantare din partea Bancii Europene de Investitii in valoare de aproximativ 600 de milioane de euro.

In plus, continua investitiile in Portul Constanta, un obiectiv strategic pentru Romania. Guvernul a alocat peste 750 de milioane de lei pentru lucrarile de reabilitare, cu scopul de a transforma portul intr-un hub logistic important la Marea Neagra. Lucrarile includ realizarea unui al doilea acces feroviar in port.

Investitiile in infrastructura rutiera nu au fost neglijate. Premierul a anuntat primele fonduri pentru varianta de ocolire Vaslui si alocarea a peste 500 de milioane de lei pentru reabilitarea drumului national Giurgiu-Ghimpati, pe o distanta de 36 de kilometri.

Marcel Ciolacu a anuntat o amanare a aplicarii noului mod de calcul al valorii impozabile pentru cladiri pana la 1 ianuarie 2026, oferind astfel mai mult timp autoritatilor pentru a pregati implementarea acestei masuri. „Anul viitor romanii platesc aceleasi impozite pe proprietate”, a precizat premierul.

Totodata, a fost extins termenul-limita pentru firmele obligate sa utilizeze automate de produse si case de marcat electronice legate la serverele ANAF, pana la 1 septembrie 2025. Aceasta masura vine ca raspuns la dificultatile intampinate de IMM-uri in adaptarea la noile tehnologii.

Intr-o alta veste bine primita, accizele la bere vor fi ajustate treptat, conform unui nou calendar de crestere, care va oferi o mai mare predictibilitate industriei.

Guvernul Romaniei face pasi importanti pentru a sustine educatia, infrastructura si economia, cu masuri menite sa sprijine dezvoltarea pe termen lung. Investitiile anuntate azi reflecta angajamentul Executivului de a prioritiza nevoile cetatenilor si de a impulsiona cresterea economica.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 23, 2024, 10:33 PM 22:33

Disqus Comments Loading...