X

Acord International de ULTIM MOMENT al Simonei Bucura-Oprescu Vizand Masuri cu Impact National

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, a dezvaluit pentru milioane de romani din intreaga tara, ca a semnat un nou acord strategic international de importanta nationala, iar asta deoarece s-a intalnit cu ambasadorul Republicii Azerbaidjan in Romania, Gudsi Osmanov, pentru a discuta planurile de colaborare dintre cele doua tari in domeniul muncii si protectiei sociale.

Simona Bucura-Oprescu transmite ca Intalnirea a avut loc in contextul celebrarii a 15 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic intre Romania si Azerbaidjan, un moment important in dezvoltarea relatiilor bilaterale.

Simona Bucura-Oprescu confirma ca, in cadrul acestei intrevederi, Ministerul Muncii din Romania si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a Populatiei din Azerbaidjan urmeaza sa incheie un Acord de securitate sociala si sa reinnoiasca Planul Comun de Actiune privind cooperarea in domeniul muncii si afacerilor sociale. Obiectivul acestui acord este de a consolida piata muncii si de a facilita protectia sociala pentru cetatenii romani si azeri.

“In 2024 sarbatorim 15 ani de la Parteneriatul Strategic Romania-Azerbaidjan. Dialogul si actiunea noastra comuna vor continua. Ne dorim sa avem pentru perioada urmatoare un Plan cu actiuni concrete care sa conduca la consolidarea pietei muncii. Deasemenea, suntem deschisi sa continuam discutiile pe linia securitatii sociale cu perspectiva semnarii unui acord bilateral in acest sens”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat importanta colaborarii dintre cele doua tari, mentionand ca prin aceste initiative se fac pasi importanti in directia dezvoltarii relatiilor bilaterale si protectiei sociale.

Acordul de securitate sociala va include prevederi de coordonare bilaterala in ceea ce priveste pensiile si legislatia aplicabila, avand ca scop recunoasterea reciproca si protejarea drepturilor de securitate sociala ale cetatenilor romani si azeri.

In acelasi timp, Planul Comun de Actiune va pune accent pe schimbul de bune practici in organizarea si functionarea serviciilor de ocupare a fortei de munca, managementul resurselor umane, si cresterea oportunitatilor de angajare, in special pentru tineri.

Printre masurile discutate se numara organizarea de programe de formare profesionala, ucenicie si stagii, dar si modernizarea serviciilor oferite persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.

Aceasta colaborare reprezinta un pas important in dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre Romania si Azerbaidjan, contribuind la imbunatatirea conditiilor de munca si la asigurarea unui nivel de protectie sociala ridicat pentru cetatenii ambelor tari.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 22, 2024, 10:55 PM 22:55

Disqus Comments Loading...