ANM: Actualizare Oficiala de ULTIM MOMENT cu Estimarile Meteo ale Starii Vremii in Romania pe 30 de Zile

ANM Actualizare Oficiala ULTIM MOMENT Estimarile Meteo Starii Vremii Romania 30 Zile

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, transmite o noua actualizare oficiala de ultim moment privind estimarile meteorologice a starii vremii in Romania pentru urmatoarea luna, acoperind perioada 21 octombrie – 18 noiembrie 2024.

ANM transmite ca, in baza prognozei realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF), temperaturile si cantitatile de precipitatii vor prezenta variatii semnificative fata de media climatologica a ultimilor 20 de ani.

In prima saptamana, 21-28 octombrie 2024, temperaturile vor fi mai coborate decat cele normale pentru aceasta perioada in regiunile extracarpatice, in timp ce in restul tarii se vor mentine in jurul mediilor climatologice. In plus, precipitatiile vor fi deficitare pe intreg teritoriul Romaniei, sugerand un interval uscat si racoros pentru finalul lunii octombrie.

Pentru saptamana 28 octombrie – 4 noiembrie, ANM estimeaza temperaturi usor peste mediile specifice pentru aceasta perioada, in toate regiunile tarii. In ceea ce priveste precipitatiile, se asteapta un regim pluviometric excedentar in regiunile sud-vestice, vestice si la munte, in timp ce in restul teritoriului cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de cele normale.

In saptamana 4-11 noiembrie, temperaturile se vor situa in limite normale pentru aceasta perioada, iar regimul pluviometric va fi deficitar in regiunile vestice si nord-vestice. In restul tarii, cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de mediile climatologice.

Ultima saptamana din intervalul analizat, 11-18 noiembrie, va aduce temperaturi usor peste cele normale pentru aceasta perioada pe intreg teritoriul Romaniei. Precipitatiile vor fi, in general, in limite normale pentru cea mai mare parte a tarii.

Astfel, prognoza pentru urmatoarea luna indica o evolutie meteorologica cu perioade de temperaturi sub media climatologica in prima parte, urmata de incalziri usoare si conditii de precipitatii variabile.

ANM subliniaza ca fenomenele meteorologice extreme de scurta durata nu pot fi anticipate prin aceste estimari, ceea ce inseamna ca prognoza nu include eventualele episoade de vreme severa ce pot aparea pe termen scurt.

author avatar
Redactia iDevice.ro