ANM: Codurile cu ATENTIONARI Meteorologice Oficiale NOWCASTING de ULTIM MOMENT in Romania pe 23 Octombrie 2024

ANM Codurile ATENTIONARI Meteorologice Oficiale NOWCASTING ULTIM MOMENT Romania 23 Octombrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis codurile cu atentionari meteorologice oficiale nowcasting de ultim moment in Romania pe 23 octombrie 2024, aducand in atentie coduri galbene pentru conditii meteo periculoase, vizand ceata densa ce afecteaza vizibilitatea pe arii extinse in diferite judete din tara.

ANM aduce in atentie o orima atentionare, emisa la ora 7:44 si valabila incepand cu ora 7:55, care vizeaza judetele Alba si Brasov. In judetul Alba, localitatile afectate sunt: Blaj, Ocna Mures, Jidvei, Sona, Mihalt, Valea Lunga, Lopadea Noua, Sancel, Santimbru, Ciugud, Bucerdea Granoasa, Berghin, Farau, Craciunelu de Jos, Cergau, Rosia de Secas, Hoparta si Ohaba.

In judetul Brasov, zonele afectate sunt: Brasov, Codlea, Prejmer, Tarlungeni, Ghimbav, Dumbravita, Harman, Bod, Halchiu, Sinca, Sanpetru, Budila, Sercaia, Parau si Crizbav. ANM avertizeaza ca ceata va determina vizibilitate redusa, local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri. Autoritatile recomanda prudenta in trafic, dat fiind conditiile dificile de deplasare.

O alta atentionare de cod galben a fost emisa la ora 6:02, fiind valabila incepand cu ora 6:15 pana la ora 10:00, si acopera judetele Alba, Covasna, Brasov, Harghita si Sibiu.

In Alba, localitatile afectate includ Alba Iulia, Aiud, Teius, Unirea, Galda de Jos, Mihalt, Stremt, Santimbru, Miraslau si Radesti. In Covasna, localitatile Intorsura Buzaului, Sita Buzaului si Barcani se afla sub avertizare.

In judetul Brasov, ceata afecteaza Fagaras, Mandra, Voila, Vistea, Ucea si Beclean. In zona depresionara a judetului Harghita, vizibilitatea redusa se semnaleaza in orase precum Miercurea Ciuc, Toplita, Gheorgheni, Ditrau, Sandominic si Remetea, dar si in multe alte localitati, inclusiv Ciucsangeorgiu, Frumoasa, Lazarea, Sansimion, Carta, Siculeni, Mihaileni si Tusnad.

Pentru judetul Sibiu, sunt vizate zonele Avrig, Talmaciu, Racovita, Porumbacu de Jos, Arpasu de Jos, Boita si Carta.

O a treia atentionare, emisa la ora 3:56, este valabila incepand cu ora 4:10 si afecteaza judetele Salaj, Cluj si Bistrita-Nasaud. In Salaj, localitatile Galgau, Ileanda, Poiana Blenchii si Rus se afla sub avertizare, in timp ce in Cluj, localitatile Gherla, Caseiu, Iclod, Dej, Unguras si Fizesu Gherlii sunt afectate. In Bistrita-Nasaud, localitatile Beclean, Branistea, Petru Rares, Uriu si Nuseni se confrunta cu ceata densa.

ANM recomanda evitarea deplasarilor inutile in aceste zone si sfatuieste conducatorii auto sa adapteze viteza la conditiile de drum si vizibilitate.

author avatar
Redactia iDevice.ro