X

Eforturile Oficiale de ULTIM MOMENT pe care Adrian Caciu le Anunta pentru Romania

Adrian Caciu, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, anuntat astazi continuarea eforturilor importante pe care Romania le depune in momentul de fata, avand o intrevedere cu dr. Najat Maalla M’jid, reprezentantul special al Secretarului General al ONU pentru eradicarea violentei impotriva copiilor, la care a participat si Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse.

Adrian Caciu sustine ca intalnirea a avut loc in contextul vizitei oficiale in Romania a acestui reprezentant ONU, subliniind importanta angajamentului tarii noastre in combaterea tuturor formelor de violenta impotriva copiilor.

Romania, un stat initiator al Initiativei Globale pentru Stoparea Violentei impotriva Copiilor, continua sa-si demonstreze angajamentul ferm in aceasta directie. Adrian Caciu a subliniat importanta colaborarii internationale in acest domeniu si a propus crearea unui Grup de lucru cu institutii internationale de prestigiu, precum UNICEF, ONU si Banca Mondiala.

„Este important sa cream un Grup de lucru care sa identifice metode de sprijin in acord cu nevoile actuale. La MIPE, prin programele Incluziune si Demnitate Sociala sau Educatie si Ocupare, ne concentram deja pe sprijinul familiilor si al copiilor. Consolidarea acestor eforturi este esentiala pentru viitorul copiilor nostri,” a declarat Caciu.

Ministrul Natalia Intotero a adaugat ca statul roman a facut progrese semnificative in protectia copiilor vulnerabili, insa este nevoie de o accelerare a acestor eforturi. „Avem nevoie de un sistem de protectie eficient si de masuri de sprijin pentru copiii din medii vulnerabile. Statul roman a investit miliarde de euro in infrastructura de protectie a copilului, dar trebuie sa acceleram aceste eforturi. Viitorul unei natiuni depinde de bunastarea copiilor sai,” a subliniat ministrul Familiei.

Adrian Caciu afirma ca intalnirea a evidentiat efortul comun al Romaniei de a asigura un viitor mai sigur si mai incluziv pentru toti copiii, iar propunerea de a declara anul 2025 „Anul Copilului” este in asteptarea promulgarii de catre presedintele Romaniei. Aceasta initiativa ar marca un pas simbolic, dar semnificativ, in angajamentul tarii pentru protectia si bunastarea copiilor.

La eveniment au participat si alti oficiali importanti, precum Gabrielle Akimova, Reprezentantul Adjunct al UNICEF in Romania, Tea Machaidze, Consilier al SRSG ONU, Voichita Tomus, Specialist UNICEF in protectia copilului, si Rares-Petru Achiriloaie, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie.

Impreuna, acestia au reafirmat determinarea Romaniei de a continua sa fie un lider in initiativele de eradicare a violentei impotriva copiilor. Acest angajament colectiv consolideaza importanta protectiei copilului in Romania, oferind un viitor mai sigur si prosper pentru generatiile urmatoare.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 23, 2024, 8:38 AM 08:38

Disqus Comments Loading...