X

Initiativa de ULTIM MOMENT a Ministrului Apararii, cu Masuri Vizand Romania si Armata

Ministrul Apararii, Angel Tilvar, a dezvaluit astazi rezultatul unei importante acituni de ultim moment derulata pentru Romania, deoarece confirma intentia Romaniei de a extinde si consolida colaborarea tehnologica si industriala cu Turcia in domeniul apararii, prin implementarea unor proiecte care sa aduca beneficii ambelor tari.

Ministrul Apararii afirma ca aceasta intentie a fost subliniata in cadrul unei intrevederi pe care ministrul Tilvar a avut-o la Istanbul cu Haluk Gorgun, presedintele Agentiei pentru Industria de Aparare din Turcia. Evenimentul a oferit ocazia de a discuta despre oportunitatile de cooperare si de a stabili o foaie de parcurs pentru proiecte comune.

Discutiile dintre ministrul Tilvar si Haluk Gorgun au vizat in principal consolidarea cooperarii bilaterale in domeniul apararii, cu un accent puternic pe parteneriatele industriale si pe transferul de tehnologii.

Ministrul Apararii a evidentiat realizarile recente ale Romaniei in acest domeniu, printre care se numara achizitia sistemelor Bayraktar TB2, utilizate cu succes pentru supraveghere si misiuni de recunoastere, si colaborarea cu compania de armament Otokar, care a contribuit la modernizarea echipamentelor fortelor armate romane.

Angel Tilvar a subliniat importanta acestor initiative declarand: “Apreciem si sprijinim extinderea colaborarii tehnologice si industriale intre Romania si Turcia in domeniul apararii. Ne dorim sa consolidam aceste relatii prin implementarea unor proiecte care sa aduca beneficii ambelor tari. Avem incredere ca aceasta cooperare va contribui la consolidarea securitatii regionale si la cresterea capabilitatilor de aparare ale ambelor natiuni.”

ministrul Apararii a participat la cea de-a patra editie a SAHA EXPO 2024, un eveniment de importanta majora dedicat promovarii echipamentelor militare si tehnologiilor de aparare.

Cu peste 1.200 de expozanti si 500 de delegatii oficiale si comerciale, SAHA EXPO 2024 a oferit oportunitati semnificative de cooperare in domeniile apararii, maritim, aeronautic si spatial. Participarea Romaniei la acest eveniment a fost un prilej de a explora noi colaborari si de a prezenta capabilitatile industriei nationale de aparare.

Din delegatia ministrului Tilvar au facut parte ambasadorul Romaniei in Republica Turcia, Stefan Tinca, seful Statului Major al Fortelor Navale, viceamiralul Mihai Panait, seful Directiei Generale pentru Armamente, generalul-locotenent Teodor Incicas, si loctiitorul sefului Departamentului pentru politica de aparare si planificare, generalul-maior Mihai Iancu.

SAHA EXPO 2024 a reprezentat o platforma deosebit de importanta pentru promovarea echipamentelor militare, precum si pentru dezvoltarea cooperarii internationale in domeniul apararii. Evenimentul a fost o oportunitate excelenta pentru oficialii romani de a lua contact cu cele mai noi tehnologii si de a identifica parteneri potentiali pentru proiectele viitoare.

Participarea Romaniei la acest eveniment subliniaza angajamentul tarii noastre pentru dezvoltarea industriei de aparare si pentru cresterea colaborarii cu partenerii internationali, intr-un efort comun de a asigura securitatea si stabilitatea in regiune.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 23, 2024, 12:18 AM 00:18

Disqus Comments Loading...