X

Mesajele de ULTIM MOMENT ale Elenei Lasconi Inaintea Alegerilor Prezidentiale din Romania

Elena Lasconi, presedintele USR, a subliniat importanta directiei pe care Romania trebuie sa o urmeze – o directie clara spre Vest, alaturi de Uniunea Europeana, beneficiind de toate oportunitatile oferite de apartenenta la aceasta comunitate. Intr-o serie de declaratii recente, Lasconi a subliniat ca este momentul sa renuntam la politicienii care, timp de 35 de ani, au dus tara in impas, si sa alegem oameni de incredere, care pot aduce schimbarea reala.

“Locul Romaniei este in Europa, directia noastra este spre Vest si mergem in directia aceasta cu fruntea sus! Romania se poate bucura si mai mult de toate beneficiile pe care Uniunea Europeana ni le aduce. Cum? Dupa 35 de ani, putem sa schimbam politicienii vechi cu oameni de buna-credinta care vor si pot sa faca treaba, nu combinatii!” a declarat Elena Lasconi.

Lasconi a impartasit experientele avute in ultima perioada, cand a discutat cu sute de oameni – membri USR, colegi din Parlamentul European, romani din diaspora si oficiali ai Uniunii Europene. Desi unele dintre temele abordate au fost dificile, iar intalnirile cu cei plecati departe de casa au fost incarcate de emotie, Lasconi este convinsa ca Romania poate deveni tara pe care toti romanii si-o doresc. O tara in care cetatenii sunt respectati, unde sistemele educationale si de sanatate sunt performante, si unde coruptia nu isi mai are locul.

Un aspect asupra caruia Lasconi a atras atentia este faptul ca peste 6 milioane de romani si-au facut bagajele si au plecat in strainatate in cautarea unei vieti mai bune. Acesta este rezultatul guvernarilor PSD si PNL, iar Lasconi considera ca a venit timpul unei schimbari fundamentale.

“Aici suntem dupa ce am lasat tara pe mana PSD si PNL. Dupa 35 de ani, cred ca e momentul unei schimbari fundamentale. Eu sunt vocea acestei schimbari, eu am un plan ca de acum inainte Romania sa fie tara din care sa nu mai vrei sa pleci! Dar nu poate un singur om sa schimbe tara, putem face asta doar impreuna. De aceea va chem alaturi de mine, de aceea va indemn sa alegeti cu ochii larg deschisi!” a continuat Lasconi.

Elena Lasconi a avut ocazia sa se intalneasca recent cu doi romani pe aeroportul din Munchen, care, desi au plecat pentru binele copiilor lor, nu se mai vad intorcandu-se in Romania. Insa Lasconi crede cu tarie ca tara noastra poate fi reparata si promite sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a transforma acest vis in realitate.

“Zilele acestea, la Strasbourg, m-am bucurat enorm sa redescopar ca USR si colegii din RENEW au planuri serioase pentru a oferi fiecarui stat membru UE si mai multe instrumente sa navigheze in aceste vremuri complicate. Multi dintre demnitarii europeni din RENEW sunt fosti jurnalisti, sunt foarte tineri, sunt multe femei in pozitii importante de decizie – o echipa care nu sustine doar pe vorbe valorile democratice, ci munceste pentru asta in fiecare zi” a mai declarat Lasconi.

In concluzie, Elena Lasconi isi doreste o Romanie in care cetatenii sa fie respectati, o Romanie moderna si prospera, alaturi de restul Uniunii Europene. Ea le cere romanilor sa fie alaturi de ea si de echipa USR, pentru a construi o tara din care nimeni sa nu mai fie nevoit sa plece. “Un singur om nu poate sa schimbe lumea sau sa o faca mai buna, dar un om, impreuna cu o echipa de profesionisti, poate sa mute si muntii!”.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 23, 2024, 12:27 AM 00:27

Disqus Comments Loading...