X

Romania: Noua Realizare Oficiala de ULTIM MOMENT pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania a mai facut un pas pentru finalizarea aderarii la Schengen in 2024, iar asta pentru ca in cursul zilelor trecute a avut loc un nou si foarte important Summit al PPE, in cadrul caruia 11 sefi de state si guverne au adoptat o declaratie prin care ii cer Austriei sa renunte la veto-ul din cauza caruia blocheaza intrarea noastra totala in acest sistem.

Romania beneficiaza de sprijinul celui mai important partid politic european, dar asta se intampla de ani de zile, nu doar de zilele trecute, iar cu toate acestea, aderarea la Schengen cu granitele terestre a ramas o himera, nimic mai mult, iar sansele ca in 2024 sa se finalizeze totul, raman in continuare destul de mici, in ciuda promisiunilor.

Romania incearca de peste 10 ani de zile sa finalizeze aderarea la Schengen cu granitele terestre, insa Karl Nehammer a fost ieri desemnat sa formeze un nou guvern la Viena, el controland si noul comisar european pentru migratie, deci totul ramane in continuare extrem de complicat, cu sanse mici de indeplinire asa cum ne dorim.

“Ministrul de Interne și ministrul Afacerilor Externe sunt cei care la nivelul ministerelor responsabile au condus în ultimii doi ani de zile discuțiile și negocierile cu partea austriacă, facilitate de Comisia Europeană, ei sunt cei care au reușit să obțină aderarea României la Spațiul Schengen cu frontiera aeriană.

România își poate atinge și ultimul obiectiv. Chiar ieri, la summit-ul PPE, cei 11 șefi de state și de guverne prezenți, împreună cu președinta CE și a PE, au adoptat o declarație care susține aderarea totală a României și Bulgariei la Spațiul Schengen, fără întârziere. Folosim toate canalele diplomatice pe care le avem. sustine Siegfried Muresan.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 23, 2024, 12:10 AM 00:10

Disqus Comments Loading...