X

iOS 18.2 aduce pe iPhone si iPad o Premiera Asteptata de un Deceniu

iOS 18.2 a fost lansat in versiune beta de catre compania Apple, iar noua versiune a sistemului de operare. aduce o schimbare semnificativa pentru utilizatorii din Uniunea Europeana. Aceasta actualizare permite utilizatorilor sa stearga complet aplicatii preinstalate precum App Store, Camera, Photos, Safari sau Mesaje.

iOS 18.2 are aceste schimbari facute de catre Apple ca raspuns direct la cerintele impuse de Digital Markets Act (DMA) din Uniunea Europeana, lege care are ca scop stimularea concurentei si oferirea unei mai mari libertati de alegere pentru consumatori.

Anuntata in luna august, modificarea promisa de Apple reprezinta un pas important pentru conformitatea cu regulile impuse de autoritatile europene. Aproape toate aplicatiile preinstalate pe iPhone pot fi acum sterse in intregime de utilizatorii din UE, cu cateva exceptii notabile, precum aplicatia Telefon si aplicatia Setari, care raman esentiale pentru functionarea dispozitivului.

Pentru aplicatiile care sunt eliminate, cum ar fi App Store, utilizatorii vor putea totusi sa le reinstaleze dintr-o sectiune speciala numita „Instalarea aplicatiei” din cadrul aplicatiei Setari, oferindu-le astfel flexibilitate in gestionarea continutului de pe dispozitivele lor.

Aceasta schimbare semnificativa, desi aplicabila in UE, nu se extinde in aceeasi masura in Statele Unite si alte tari, unde utilizatorii au in continuare posibilitatea doar de a ascunde aplicatiile de baza, cum ar fi Photos si App Store, dar nu le pot elimina complet. Aceasta diferenta subliniaza impactul reglementarilor europene si influenta lor asupra dezvoltarii software-ului de catre marii giganti tech.

Lansarea finala a iOS 18.2 este asteptata in urmatoarele luni, insa aceasta versiune beta ofera deja un prim indiciu despre directia in care Apple se indreapta in incercarea de a respecta noile reguli impuse de Uniunea Europeana.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 24, 2024, 12:00 AM 00:00

Disqus Comments Loading...