X

Masura de ULTIM MOMENT a Simonei Bucura-Oprescu printr-o Hotarare de Guvern Importanta

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, pregateste in mod oficial adoptarea unei noi Hotarari a Guvernului Romaniei, prin care intentioneaza sa permita transmiterea unor bunuri aflate in domeniul public al statului din administrarea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Prahova in administrarea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Prahova.

Simona Bucura-Oprescu subliniaza ca aceasta masura are scopul de a sprijini modernizarea infrastructurii si eficientizarea serviciilor de ocupare a fortei de munca din judetul Prahova in cursul anilor urmatori, aratand dorinta autoritatilor de a s eimplica activ in acest domeniu.

Conform inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, doua imobile sunt vizate de aceasta Hotarare. Primul bun, inregistrat sub nr. MF 102123, este o cladire situata pe strada Nicolae Iorga nr. 1A, in municipiul Ploiesti, care in prezent nu este utilizata pentru activitati productive, ci serveste drept depozit pentru o mare parte din arhiva ITM Prahova. Al doilea bun, inregistrat sub nr. MF 102125, este terenul aferent aceleiasi locatii.

Simona Bucura-Oprescu mentioneaza in Hotararea de Guvern ca agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova a solicitat transferul acestor bunuri pentru a demara lucrari de consolidare si modernizare, utilizand fonduri europene disponibile in cadrul Programului Tranzitie Justa 2012-2027.

Aceste lucrari vor transforma cladirea intr-un sediu modern pentru Centrul de Formare Profesionala Prahova, contribuind la pregatirea si recalificarea fortei de munca in contextul schimbarilor economice din regiune.

Acest transfer este necesar pentru a permite accesarea fondurilor europene si implementarea lucrarilor de modernizare, avand in vedere importanta crearii unui mediu adecvat pentru dezvoltarea profesionala a cetatenilor din zona. Proiectul are ca obiectiv imbunatatirea competentelor profesionale si facilitarea reintegrarii pe piata muncii a persoanelor afectate de schimbarile economice si de tranzitia catre o economie mai verde.

Simona Bucura-Oprescu mentioneaza in document ca necesitatea promovarii acestei Hotarari a Guvernului si realitatea datelor prezentate apartin Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, care considera ca actualizarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public este un pas firesc in contextul nevoilor actuale ale judetului Prahova.

Astfel, anexa numarul 13 la Hotararea Guvernului nr. 1705/2006, care reglementeaza inventarul bunurilor publice ale statului, va fi modificata pentru a reflecta acest transfer de administrare. Aceasta masura face parte dintr-o serie de initiative menite sa imbunatateasca serviciile publice in beneficiul cetatenilor, printr-o mai buna utilizare a resurselor existente.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 24, 2024, 12:20 AM 00:20

Disqus Comments Loading...