X

Proiectul Major de ULTIM MOMENT Anuntat de Nicusor Dan pentru Bucuresti

Nicusor Dan, primarul General al Capitalei, a anuntat recent doua proiecte importante pentru dezvoltarea urbana a Bucurestiului. Un nou parc sau o padure urbana este planificata pentru zona Soseaua Vitan Barzesti 20 A, iar proiectul trenului metropolitan a intrat in faza pregatitoare, cu semnarea unui protocol intre Municipiul Bucuresti si Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA.

“Vrem sa construim un nou parc sau o padure urbana/de agrement in zona Soseaua Vitan Barzesti 20 A”, a declarat Nicusor Dan. Proiectul a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, care a solicitat Guvernului transferul terenului din domeniul public al statului in cel al municipiului Bucuresti.

Nicusor Dan subliniaza ca terenul vizat are o suprafata de aproape sase hectare si face parte dintr-un teren mai mare, de 71.220 de metri patrati, transferat initial in anul 2000 de la Ministerul Apararii catre CGMB.

“Pe acest teren vom ridica un nou parc sau o padure urbana, un spatiu de agrement care este esential, mai ales ca spatiul verde din Bucuresti este insuficient”, a subliniat primarul.

Nicusor Dan a informat si ca Bucurestiul se pregateste pentru semnarea unui protocol cu CFR SA pentru realizarea trenului metropolitan, dupa ce proiectul a fost aprobat de consilierii generali. Acest tren va conecta diferite parti ale orasului, ajutand la decongestionarea traficului si oferind o alternativa rapida si moderna pentru transportul public.

“Primaria Capitalei, prin Directia Generala Investitii, pregateste proiectul de realizare a trenului urban pe semi-inelul feroviar de nord”, a explicat Dan. Proiectul include patru obiective principale:

Realizarea si amenajarea a zece statii noi; Reconfigurarea si modernizarea mai multor intersectii si bulevarde cheie, inclusiv intersectia Soseaua Chitilei cu Bulevardul Bucurestii Noi si Bulevardul Bucurestii Noi (segmentul dintre strada Timisului si Pod Constanta); Inchiderea Inelului Median prin Nodurile Petricani si Andronache.

Nicusor Dan confirma si ca pe 24 noiembrie, bucurestenii sunt invitati sa participe la un referendum important, care va aborda doua chestiuni esentiale pentru activitatea Primariei. Nicusor Dan a mentionat ca va raspunde in direct intrebarilor cetatenilor pentru a clarifica orice aspect legat de organizarea si efectele acestei consultari publice.

Aceste initiative demonstreaza angajamentul administratiei locale de a imbunatati calitatea vietii in Bucuresti, prin crearea de noi spatii verzi si dezvoltarea unei infrastructuri moderne pentru transportul public.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 24, 2024, 12:59 PM 12:59

Disqus Comments Loading...