X

Provocarile de ULTIM MOMENT pe care Ministrul Mediului le Aduce in Atentia Tuturor Romanilor

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anuntat derularea unei actiuni foarte importante pentru Romania, iar asta deoarece oficialul Guvernului Romaniei a participat la evenimentul „Diplomatia climatica globala: in perspectiva COP29 (Azerbaidjan, 2024) si COP30 (Brazilia, 2025)”, organizat de Energy Policy Group (EPG) in colaborare cu Institutul Diplomatic Roman.

Ministrul Mediului mentioneaza ca evenimentul a adus in discutie provocarile globale generate de schimbarile climatice si a subliniat nevoia de cooperare internationala pentru a gasi solutii eficiente, iar Romania trebuie sa le implementeze in viitor.

Mircea Fechet a subliniat importanta colaborarii dintre Emiratele Arabe Unite, Azerbaidjan si Brazilia in cadrul Conferintei Partilor (COP). „Astazi, discutam un aspect crucial al diplomatiei climatice globale: colaborarea intre Emiratele Arabe Unite, Azerbaidjan si Brazilia.

Aceste natiuni joaca un rol esential in conturarea viitorului politicilor climatice internationale,” a mentionat ministrul. El a evidentiat faptul ca Emiratele Arabe Unite au investit masiv in tehnologii solare si eoliene, fiind un lider regional in energie regenerabila.

Ministrul Mediului vorbeste despre discutiile dedicate „Asigurarii continuitatii si a cooperarii internationale, de la COP29 la COP30”, care au inclus interventii notabile, printre care cele ale Excelentei Sale Gudsi Osmanov, ambasadorul Azerbaidjanului, si Excelenta Sa Ricardo Guerra de Araujo, ambasadorul Braziliei. Ambii oficiali au accentuat necesitatea colaborarii internationale pentru a asigura continuitatea eforturilor climatice.

„Azerbaidjan, gazda COP29, are o responsabilitate semnificativa in alinierea politicilor sale energetice cu angajamentele globale de reducere a emisiilor. Este vital ca aceasta tara, ale carei resurse energetice se bazeaza pe combustibili fosili, sa faca pasul spre integrarea energiei regenerabile in mixul sau energetic,” a adaugat Fechet.

Ministrul Mediului a vorbit si despre rolul Braziliei la COP30, subliniind faptul ca, avand o biodiversitate vasta si paduri tropicale intinse, aceasta tara este esentiala in lupta impotriva schimbarilor climatice. „Colaborarea intre Emiratele Arabe Unite, Azerbaidjan si Brazilia demonstreaza un exemplu de continuitate si coeziune in eforturile globale pentru combaterea schimbarilor climatice,” a punctat acesta.

Evenimentul a reunit experti in schimbarile climatice, reprezentanti ai societatii civile, mediului academic si studenti, fiind o oportunitate importanta pentru a discuta masuri concrete in domeniul politicilor climatice internationale. De asemenea, au participat virtual si reprezentanti ai misiunilor diplomatice ale Romaniei, aducand un plus de diversitate si perspective relevante discutiilor.

Prin acest eveniment, Romania isi reafirma angajamentul in sprijinirea eforturilor globale de combatere a schimbarilor climatice, oferind o platforma de dezbatere si dialog intre actorii-cheie din domeniu.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 24, 2024, 12:06 AM 00:06

Disqus Comments Loading...