Sedinta de Razboi IMPORTANTA a lui Volodimir Zelenski pentru Castigarea Razboiului cu Rusia

Sedinta Razboi IMPORTANTA Volodimir Zelenski Castigarea Razboiului Rusia

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, a tinut o sedinta de personal la care s-au discutat diverse probleme importante pentru tara. Printre acestea, seful statului s-a concentrat pe o misiune speciala destinata membrilor Statului Major si altor oficiali de rang inalt. In centrul atentiei a fost necesitatea dezvoltarii unui plan intern de consolidare pentru Ucraina, un plan complementar Planului Victoriei.

Volodimir Zelenski a subliniat ca acest Plan al Victoriei este esential pentru a oferi raspunsuri clare partenerilor internationali cu privire la locul Ucrainei in arhitectura de securitate globala si la angajamentul acestora de a sprijini Ucraina pana la o victorie finala impotriva Rusiei. „Planul Victoriei vizeaza certitudinea partenerilor nostri – daca sunt pregatiti ca Ucraina sa castige si sa joace un rol esential intr-un sistem de securitate postbelic cu adevarat fiabil”, a declarat presedintele.

Volodimir Zelenski, in cadrul aceleiasi sedinte, a insistat asupra importantei consolidarii pozitiilor Ucrainei, atat pe front, cat si in spatele acestuia. „Este clar ca exista si o parte interna a acestei lucrari”, a spus el, subliniind nevoia de reforme in justitie, dezvoltarea economica si protectia sociala a cetatenilor ucraineni.

Presedintele Ucrainei a amintit si de protectia impotriva dezinformarii rusesti, o problema majora in contextul razboiului informational, si a evidentiat ca toate aceste provocari necesita un plan clar si responsabilitati bine definite pentru implementarea sa.

Pe langa abordarea aspectelor interne, Zelenski a discutat despre Planul Victoriei si in cadrul sedintei extinse a Prezidiului Congresului Autoritatilor Locale si Regionale. „Milioane de ucraineni fac tot posibilul pentru a apara statul nostru si pentru a proteja societatea impotriva atacurilor rusesti”, a afirmat el.

Planul Victoriei, a mai adaugat liderul ucrainean, are doua componente militare fundamentale: apararea impotriva atacurilor rusesti si descurajarea Rusiei. De asemenea, include certitudinea geopolitica a Ucrainei, cu accent pe aderarea la NATO si pe furnizarea de arme care pot schimba cursul ostilitatilor.

„La diferite niveluri, in Ucraina, am inceput deja sa lucram cu partenerii nostri pentru a implementa acest plan”, a spus Zelenski, subliniind importanta implicarii comunitatilor locale si regionale in acest efort.

Astfel, atat Planul intern de consolidare, cat si Planul Victoriei reprezinta pietrele de temelie ale strategiei Ucrainei pentru a depasi provocarile anului curent si ale anului viitor. Cu sprijinul partenerilor internationali si cu implicarea cetatenilor sai, Ucraina isi propune nu doar sa reziste in fata agresiunii, ci si sa obtina o victorie decisiva in razboiul care i-a marcat destinul in ultimii ani.

author avatar
Redactia iDevice.ro