3 Initiative de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei si un Ordin Ministerul Important pentru Invatamant

3 Initiative ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Ordin Ministerul Important Invatamant

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, confirma in mod oficial faptul ca a aprobat noul ordin ministerial, promis de ceva vreme pentru sistemul de invatamant din Romania, privind bursele studentilor, aducand vesti bune pentru acestia: cuantumul minim al bursei sociale a fost majorat la 925 de lei.

Ministrul Educatiei spune ca aceasta suma este stabilita anual de Comisia Nationala pentru Finantarea Invatamantului Superior si are ca scop acoperirea cheltuielilor minime de masa si cazare pentru studenti, deci este de asteptat ca ea sa mai creasca in cursul anilor urmatori, in baza inflatiei si nu numai.

“Cuantumul minim al bursei sociale trebuie sa acopere cheltuielile de baza ale studentilor. Pentru acest an universitar, suma a fost stabilita la 925 de lei, dar universitatile au libertatea de a majora aceasta suma in functie de resursele proprii”, a declarat Ligia Deca.

Pe langa cresterea burselor sociale, au fost majorate si alte tipuri de burse destinate studentilor, menite sa sustina atat performanta academica, cat si implicarea in activitati extracurriculare.

Ministrul Educatiei, in cadrul evenimentelor dedicate Zilei Regelui, a participat la Liceul Tehnologic “Regele Mihai I” din Curtea de Arges. “La multi ani de vocatie, profesionalism si implicare in formarea generatiilor tinere! Asa cum spunea Regele Mihai I, ‘Cele mai importante lucruri de dobandit, dupa libertate si democratie, sunt identitatea si demnitatea’.

Libertatea si democratia le avem si trebuie sa le aparam. Va doresc sa nu incetati sa credeti in valoarea identitatii si a demnitatii!”, a transmis Ligia Deca.

Ministrul Educatiei a purtat discutii cu directorii unitatilor de invatamant din judetul Valcea, axate pe integrarea copiilor cu cerinte educationale speciale (CES) si dezvoltarea invatamantului dual.

“In toamna aceasta, am alocat peste 700 de posturi pentru sprijin si consiliere scolara, care se adauga celor peste 1.200 de posturi de consilieri scolari alocate in 2023 la nivel national. Investim in invatamantul dual; primul dintre cele 29 de campusuri dedicate este deja finalizat. Continuam!”, a subliniat ministrul.

Ligia Deca a apreciat deschiderea directorilor spre gasirea de solutii si a reafirmat angajamentul ministerului: “Impreuna, facem ca scoala sa fie un loc sigur, in care fiecare copil se simte confortabil si este sustinut sa-si atinga potentialul. Va raman aproape!”

author avatar
Redactia iDevice.ro