X

Actiunile Importante de ULTIM MOMENT ale Ministrului Apararii Dezvaluite Milioanelor de Romani

Ministrul Apararii, Angel Tilvar, le vorbeste tuturor romanilor in mod oficial despre o actiune extrem de importanta derulata pentru Armata Romana, deoarece transmis un mesaj de apreciere pentru militarii romani dislocati in teatrele de operatii din strainatate, subliniind importanta eforturilor acestora si modul profesionist in care colaboreaza cu fortele aliate si partenere.

Ministrul Apararii a avut o videoconferinta cu echipele de comanda ale structurilor romanesti din Bosnia si Hertegovina, Kosovo, Republica Centrafricana, precum si cu comandantul navei “Viceamiral Constantin Balescu”, care conduce o grupare navala NATO in Marea Mediterana, si cu liderii detasamentelor romanesti din Bulgaria si Polonia.

“Le multumesc militarilor nostri pentru eforturile pe care le depun zi de zi si pentru modul in care colaboreaza cu militarii din tarile aliate si partenere. Suntem mandri de voi!”, a transmis ministrul Tilvar.

Ministrul Apararii anunta si ca, trei aeronave F-16 Fighting Falcon achizitionate de Romania de la Regatul Norvegiei au aterizat joi, 24 octombrie, in Baza 71 Aeriana “General Emanoil Ionescu” de la Campia Turzii. Acestea fac parte din a patra serie de avioane F-16 din cele 32 achizitionate, livrarea completa fiind estimata pentru finalul anului 2025.

Aeronavele vor contribui la cresterea securitatii Romaniei, prin asigurarea apararii spatiului aerian national si a flancului estic al Aliantei Nord-Atlantice. Achizitia acestor avioane se inscrie in programul “Avion multirol al Fortelor Aeriene”, prin care Guvernul Romaniei a atribuit contractul Guvernului Norvegiei pentru 32 de aeronave F-16, cu suport logistic si pachet de servicii complementar.

Ministrul Apararii mentioneaza ca avioanele vor fi livrate in stare operationala, asigurand operarea lor pentru o perioada de cel putin 10 ani, pana la trecerea la avioane de generatie a V-a, ceea ce face ca aceasta achizitie sa reprezinte un transfer de capabilitate intre doua tari NATO aliate.

Ministrul Apararii s-a intalnit, de asemenea, la Istanbul, cu ministrul apararii din Republica Turcia, Yasar Guler, cu care a discutat despre cooperarea in cadrul Grupului Operativ pentru Combaterea Minelor Marine – MCM Black Sea. Tilvar a apreciat colaborarea cu partea turca si a subliniat importanta acestei initiative pentru securitatea si libertatea de navigatie in Marea Neagra.

“MCM Black Sea este un exemplu de cooperare eficienta in cadrul NATO. Libertatea de navigatie in Marea Neagra este esentiala, iar actiunile de contracarare a amenintarilor generate de minele marine sunt prioritare. Cele doua activari anterioare ale MCM Black Sea au demonstrat un nivel excelent de interoperabilitate intre fortele navale ale statelor participante.

Suntem recunoscatori pentru contributia aliatilor si le urez succes militarilor nostri in cea de-a treia activare, care va incepe peste doua saptamani”, a declarat Angel Tilvar.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 25, 2024, 12:24 PM 12:24

Disqus Comments Loading...