X

Plan National de ULTIM MOMENT al Ministrului Educatiei Demarat pentru Scolile din Romania

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, ii anuntat in mod oficial pe romanii din intreaga tara despre punerea in aplicare a unui plan national important pentru combaterea violentei scolare, el devinind realitate odata cu demararea activitatilor din cadrul proiectului „Politici si resurse pentru scoli sigure si suportive”.

Ministrul Educatiei sustine ca acest proiect, derulat de Ministerul Educatiei in colaborare cu UNICEF si Directia Generala pentru Sprijinirea Reformelor Structurale a Comisiei Europene (DG REFORM), isi propune sa creeze un mediu sigur si pozitiv in scolile din Romania.

Datorita acestui proiect, Romania va beneficia de o analiza reprezentativa la nivel national cu privire la abilitatile sociale si emotionale ale elevilor de gimnaziu. De asemenea, vor fi elaborate ghiduri fundamentate stiintific pentru integrarea dezvoltarii socio-emotionale in predare si managementul clasei. Resursele privind utilizarea sanatoasa a tehnologiei, internetului si social media vor fi, de asemenea, disponibile pentru a sprijini elevii si cadrele didactice in folosirea responsabila a tehnologiei.

Ministrul Educatiei a subliniat importanta pregatirii intregii comunitati scolare pentru a promova un climat sigur si pozitiv, printr-un curs de formare dedicat. „Aceasta initiativa este o continuare a eforturilor mele si ale Ministerului Educatiei de combatere si prevenire a violentei si a consumului de droguri in mediul scolar”, a declarat ministrul.

In plus, pentru a asigura incluziunea copiilor cu cerinte educationale speciale, Ministerul Educatiei, in colaborare cu Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, a lansat un nou apel de proiecte din cadrul Programului Educatie si Ocupare: „Incluziunea copiilor si tinerilor cu cerinte educationale speciale”.

Centrele Judetene de Resurse si Asistenta Educationala, unitatile de invatamant si alti solicitanti eligibili vor putea solicita finantare pentru infiintarea si dotarea de camere-resursa, echipamente si tehnologii asistive, sprijin educational adaptat, precum si terapie si consiliere pentru sustinerea dezvoltarii acestor copii.

Ministrul Educatiei vorbeste si despre un viitor mai sigur pentru educatia din Romania este, de asemenea, o prioritate pentru presedintele PNL, Nicolae Ionel Ciuca. Acesta a prezentat programul prezidential „Romania prospera si sigura”, care pune accent pe siguranta copiilor si pe accesul la educatie de calitate.

Nicolae Ciuca sustine dezvoltarea invatamantului dual si extinderea Programului National „Masa sanatoasa” in toate scolile, pentru a asigura un viitor prosper pentru toti copiii Romaniei. „Niciun copil nu trebuie sa ramana in afara scolii, iar fiecare tanar trebuie sa aiba o meserie care sa ii ofere un trai decent”, a subliniat acesta.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 25, 2024, 11:39 AM 11:39

Disqus Comments Loading...