X

Strategie Nationala de ULTIM MOMENT a Simonei Bucura-Oprescu si Masurile Guvernului Romaniei

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, aduce in atentia a milioane de romani o strategie foarte importanta care este in vizorul sau, dupa ce a participat recent la conferinta “Pe drumul longevitatii – Provocari si bune practici in imbatranirea activa”, unde a intalnit sute de seniori cu povesti de viata inspiratoare.

Simona Bucura-Oprescu si-a exprimat dorinta ca batranetea in Romania sa fie perceputa ca o a treia tinerete, asemeni multor tari din Uniunea Europeana. “Batranetea poate si trebuie sa fie frumoasa! Imi doresc ca persoanele varstnice sa fie valorizate si ascultate, astfel incat intelepciunea si experienta lor de viata sa fie transmise copiilor si nepotilor”, a declarat ministrul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat importanta reformei pensiilor, care aduce echitate in sistemul public si asigura o crestere sustenabila si constanta a veniturilor pensionarilor. “Respectul si rasplata pentru munca trebuie sa le ofere pensionarilor veniturile necesare pentru a-si permite mai mult decat traiul zilnic. Pensia ar trebui sa le ofere posibilitatea de a avea o viata sociala activa, de a-si crea bucurii, de a putea cumpara o carte buna unui nepot sau de a plati o vacanta”, a precizat aceasta.

Simona Bucura-Oprescu, n contextul european al imbatranirii rapide a populatiei, a elaborat Strategia Nationala pentru Imbatranire Activa. Printre obiectivele strategiei se numara: viata mai lunga si mai sanatoasa; cresterea nivelului de ocupare a fortei de munca la varste inaintate; cresterea participarii sociale a persoanelor varstnice; scaderea dependentei acestora; imbunatatirea serviciilor de ingrijire de lunga durata.

“Este esential sa ne asiguram ca, pe masura ce speranta de viata creste, si calitatea vietii seniorilor nostri se imbunatateste. Conceptul de ‘imbatranire activa’, promovat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, subliniaza importanta mentinerii unei vieti sanatoase si active, chiar si la varste inaintate”, a adaugat ministrul.

Simona Bucura-Oprescu a accentuat ca nu este vorba doar despre sanatatea fizica, ci si despre implicarea sociala, culturala si economica a seniorilor. “Prin puterea propriului exemplu, seniorii ne-au aratat ce inseamna solidaritatea si grija fata de ceilalti. Ne dorim ca batranetea sa fie frumoasa!”, a spus Simona Bucura-Oprescu.

Conferinta organizata de Asociatia Institutul Roman pentru Imbatranire Activa a reunit specialisti din diverse domenii: administratie publica, sanatate, geriatrie si psihiatrie, precum si reprezentanti ai societatii civile.

Simona Bucura-Oprescu a adus astazi un omagiu celor care au luptat pentru pace si celor care vegheaza asupra noastra in aceste vremuri tulburi. “Le transmit tuturor celor ce poarta uniforma militara un calduros ‘La Multi Ani!’ si le multumesc pentru puterea, munca si angajamentul lor neclintit. Cinste lor si glorie eterna eroilor neamului romanesc!”, a transmis Simona Bucura-Oprescu.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 25, 2024, 7:25 PM 19:25

Disqus Comments Loading...