X

Sustinerea de ULTIM MOMENT Anuntata de Florin Barbu pentru Masuri Importante in Agricultura Romaneasca

Florin Barbu, Ministrul Agriculturii, a anuntat in mod oficial o hotarare extrem de importanta pentru Romania, care a fost pusa in aplicare ieri, deoarece a participat joi, 24 octombrie, la cea de-a 11-a editie a Congresului European al Fermierilor, organizat la Bucuresti, la Hotel Radisson Blu.

Florin Barbu transmite ca evenimentul, desfasurat intre 23 si 25 octombrie, a reunit peste 300 de fermieri reprezentativi din tarile membre ale Uniunii Europene, sub coordonarea Copa-Cogeca, in parteneriat cu Alianta pentru Agricultura si Cooperare.

Florin Barbu a subliniat angajamentul sau ferm de a simplifica procedurile pentru fermierii romani. „In calitatea mea de ministru al agriculturii, am sustinut si voi continua sa sustin simplificarea procedurilor pentru fermierii nostri, astfel incat acestia sa aiba acces la resursele de care au nevoie, sa poata lucra fara piedici si sa isi creasca productia in conditii stabile”, a afirmat ministrul Barbu.

Agenda Congresului a abordat teme esentiale pentru agricultura europeana, printre care sustenabilitatea, rolul cercetarii si inovarii in dezvoltarea sectorului agricol, impactul crizei geopolitice, cresterea preturilor la alimente si fenomenele meteorologice extreme.

Florin Barbu a punctat ca „Ministerul Agriculturii se asigura ca vocea fermierilor este ascultata, iar legislatia europeana va sprijini sustenabilitatea sectorului agricol. Cred cu tarie ca este esential sa creem un cadru in care fiecare fermier din Romania si din Uniunea Europeana sa fie competitiv si sustenabil.”

O propunere inedita adusa in discutie de ministrul Florin Barbu a fost realizarea unui referendum pentru fermieri, prin intermediul Copa-Cogeca, astfel incat acestia sa poata decide daca Politica Agricola Comuna ar trebui sa ramana separata de alte fonduri europene dupa anul 2027, mentinand pilonii de investitii si platile directe in agricultura.

Florin Barbu a avut o intalnire bilaterala cu omologul sau ungar, István Nagy, unde au fost discutate aspecte de interes comun pentru fermierii din Romania si Ungaria, stabilind obiective de cooperare in viitor.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale invita, de asemenea, publicul la targul de Sf. Dumitru, organizat in perioada 25-27 octombrie la Piata Sudului din sectorul 4 al Capitalei. Evenimentul, organizat in parteneriat cu Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia si Primaria Sectorului 4, ofera o oportunitate unica de a sprijini producatorii locali si de a descoperi traditiile autentice romanesti.

Florin Barbu isi reafirma angajamentul fata de fermierii romani, promovand un sector agricol puternic si sustenabil, menit sa protejeze interesele acestora pe termen lung.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 25, 2024, 12:56 PM 12:56

Disqus Comments Loading...