X

ANM: AVERTIZARI cu Coduri METEO NOWCASTING Oficiale de ULTIM MOMENT in Romania pe 26 Octombrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a publicat avertizari cu coduri meteo nowcasting oficiale de ultim moment in Romania pe 26 octombrie 2024, aducand in atentie multiple coduri galbene de vreme severa pentru mai multe judete din tara.

ANM explica in mod oficial faptul ca toate aceste avertizari vizeaza conditii de ceata densa si vizibilitate redusa, deci ni se cere sa fim foarte atenti in deplasarile pe care intentionam sa le facem in cursul urmatoarelor ore, oriunde mergem prin tara.

ANM a emis o prima avertizare la ora 7:52, ea fiind valabila incepand cu ora 8:05. Zonele vizate sunt localitatile Sebes, Sasciori, Vintu de Jos, Spring, Garbova, Calnic, Cut din judetul Alba, si localitatile Sibiu, Saliste, Selimbar, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Orlat, Cristian, Sura Mica, Tilisca, Apoldu de Jos din judetul Sibiu.

Conform ANM, in aceste zone se vor semnala conditii de ceata ce determina vizibilitate redusa, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

La ora 7:22 a fost emisa o alta avertizare Cod Galben, valabila incepand cu ora 7:45, pentru localitatile Harsova, Ciobanu, Girliciu din judetul Constanta, precum si pentru zona de litoral a judetului Tulcea, incluzand localitatile Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfantu Gheorghe.

In aceste zone, ceata densa va reduce vizibilitatea la sub 200 de metri, iar izolat vizibilitatea poate scadea sub 50 de metri.

Avertizarea emisa la ora 7:24 este valabila incepand cu ora 7:35 si vizeaza localitatile din judetul Braila (inclusiv Ianca, Insuratei, Viziru, Tufesti, Chiscani), din judetul Ialomita (inclusiv Tandarei, Facai, Bordusani) si din judetul Calarasi (Perisoru, Stefan cel Mare).

In toate aceste zone se va semnala ceata densa care va determina vizibilitate redusa, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

O alta avertizare Cod Galben a fost emisa la ora 7:10, valabila incepand cu ora 7:20, pentru zonele Sascut, Racaciuni, Cleja, Faraoani, Horgesti din judetul Bacau, precum si Adjud, Marasesti, Tifesti, Ruginesi din judetul Vrancea.

Conform ANM, ceata va reduce vizibilitatea sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri, afectand considerabil conditiile de trafic.

Autoritatile recomanda soferilor sa circule cu prudenta, sa reduca viteza, sa foloseasca luminile de ceata si sa pastreze distanta corespunzatoare intre vehicule, pentru a evita orice risc de accident in conditiile de vizibilitate redusa cauzate de ceata densa.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 26, 2024, 9:09 AM 09:09

Disqus Comments Loading...