X

ANM: Prognoza Meteo Oficiala de ULTIM MOMENT Actualizata cu Starea Vremii in Romania pe 30 de Zile

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis prognoza meteo oficiala de ultim moment actualizata cu starea vremii in Romania pe 30 de zile, bazata pe datele furnizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF).

ANM le spune romanilor ca, potrivit estimarilor, inceputul lunii noiembrie va aduce temperaturi peste media perioadei, alaturi de precipitatii distribuite inegal pe teritoriul tarii.

Saptamana 28 octombrie – 4 noiembrie 2024

Temperaturile vor fi usor mai mari decat valorile obisnuite pentru aceasta saptamana, in special in regiunile sud-vestice ale tarii. In acelasi timp, precipitatiile vor fi deficitare la nivel national, ceea ce indica un inceput de noiembrie mai uscat.

Saptamana 4 – 11 noiembrie 2024

Temperaturile medii vor fi apropiate de valorile normale pentru aceasta perioada, oferind un context meteorologic echilibrat. Totusi, cantitatile de precipitatii vor fi usor peste media multianuala in majoritatea regiunilor, mai ales in sud-vest, ceea ce poate sugera revenirea ploilor de toamna.

Saptamana 11 – 18 noiembrie 2024

In a treia saptamana a intervalului analizat, temperaturile se vor mentine usor peste normele climatologice pentru mijlocul lunii noiembrie, pe intreg teritoriul tarii. De asemenea, precipitatiile vor avea un caracter excedentar, in special in nord-vest, ceea ce ar putea duce la ploi mai frecvente in aceasta zona.

Saptamana 18 – 25 noiembrie 2024

In ultima saptamana a acestei perioade, valorile termice vor fi in general conforme cu normele pentru sfarsitul lunii noiembrie. Precipitatiile vor fi usor excedentare in jumatatea nordica a tarii, in timp ce in restul teritoriului vor fi apropiate de valorile normale pentru aceasta perioada.

ANM subliniaza ca prognoza elaborata de ECMWF ofera o imagine generala asupra tendintelor climatice si a mediilor saptamanale de abatere a temperaturilor si cantitatilor de precipitatii fata de media multianuala (2004-2023). Fenomenele meteorologice extreme de scurta durata nu pot fi prevazute cu ajutorul acestui tip de prognoza.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 25, 2024, 11:52 PM 23:52

Disqus Comments Loading...