X

Austria Reclama Oficial Masurile care AMENINTA si Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria surprinde foarte multa lume cu o serie de anunturi oficiale de ultim moment facute de catre ministrul sau de interne, Gerhard Karner, iar asta deoarece el a vorbit in mod oficial despre problema majora cu deciziile unilaterale luate de catre statele UE in materie de migratie, care afecteaza si finalizarea aderarii Romaniei la Schengen pe final de 2024.

Austria spune ca UE trebuie sa implementeze noul pact privind migratia si azilul cat mai repede, la nivelul tuturor statelor, fara luarea de decizii unilaterale privind implementarea de controale la granite, asa cum au facut Germania si Franta, toate aceste decizii amenintand aderarea Romaniei la Schengen fara controale la granitele terestre ale tarii.

Austria se plange de actiunile altor state ale Uniunii Europene, in timp ce blocheaza unilateral aderarea Romaniei la Schengen cu granitele terestre de peste 10 ani de zile, insa Gerhard Karner merge pe linia trasata de Karl Nehammer si cere inclusiv o noua legislatie pentru facilitarea deportarilor migrantilor care nu au drept de sedere in tarile in care se afla.

“Noul pact al UE privind azilul și migrația va avea succes doar dacă va fi implementat în toate statele membre. O soluție va fi doar dacă acționăm împreună și nu unilateral. Ceea ce ne lipsește este o politică cuprinzătoare de returnare pentru migranții respinși.

Pactul negociat de Președinția Consiliului va fi o provocare uriașă. Mai presus de toate, este nevoie de mai mult buget, dar și de o ajustare a bazelor de date IT comune europene. Din perspectiva belgiană, renunțarea la politica comună a UE în materie de azil nu este modul corect de a gestiona situatia, referindu-se la țara vecină, Țările de Jos.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 26, 2024, 10:48 AM 10:48

Disqus Comments Loading...