Initiativele Oficiale de ULTIM MOMENT ale lui Nicusor Dan pentru Viitorul Bucurestiului

Initiativele Oficiale ULTIM MOMENT Nicusor Dan Viitorul Bucurestiului

Nicusor Dan, primarul General al Capitalei, a facut recent declaratii importante privind viitorul Bucurestiului, subliniind necesitatea unei puteri decizionale sporite pentru a asigura o dezvoltare unitara a orasului. “Primarul General are nevoie de mai multa putere de decizie.

De ce? Pentru ca astfel va putea exista o dezvoltare unitara in Capitala si vor disparea decalajele de infrastructura dintre Bucuresti si alte orase dezvoltate”, a declarat primarul general al Bucurestiului.

Nicusor Dan, in contextul discutiei despre un posibil referendum, Nicusor Dan a abordat intrebari precum: “Dispar sectoarele in urma Referendumului? Ce se intampla cu atributiile acestora si ce bugete vor avea dupa aprobarea Referendumului?”. El a subliniat importanta transparentiei si a dialogului cu cetatenii in acest proces democratic.

Nicusor Dan confirma si ca primaria Capitalei a receptionat ultimul troleibuz din cele 100 de troleibuze Solaris achizitionate. Aceste vehicule moderne au fost introduse pe liniile cu flux mare de calatori: 61, 63, 90, 93, 95 si 97. “Facem demersuri pentru a suplimenta numarul vehiculelor noi si moderne, astfel incat sa inlocuim complet parcul circulant al STB”, a mentionat primarul, evidentiind angajamentul administratiei locale pentru imbunatatirea transportului public.

Un alt proiect ambitios vizeaza constructia unui nou parc sau a unei paduri urbane in zona Soseaua Vitan Barzesti 20A. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat solicitarea catre Guvern pentru transferul unui teren de aproape sase hectare din domeniul public al statului in cel al municipiului. “Astfel de proiecte sunt esentiale, mai ales ca spatiul verde pe care Bucurestiul il are este insuficient”, a subliniat Nicusor Dan.

Nicusor Dan mentioneaza deasemenea si ca administratia locala va semna un protocol cu Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA pentru realizarea trenului metropolitan, un proiect aprobat de consilierii generali. Prin Directia Generala Investitii, Primaria are in pregatire un tren urban pe semi-inelul feroviar de nord.

Acest nod feroviar urmeaza sa includa realizarea si amenajarea a zece statii; reconfigurarea, reabilitarea si modernizarea intersectiei Soseaua Chitilei cu Bulevardul Bucurestii Noi, precum si a arterelor adiacente; nodurile Petricani si Andronache pentru inchiderea Inelului Median. Aceste initiative au ca scop modernizarea infrastructurii orasului si imbunatatirea calitatii vietii pentru locuitorii Capitalei.

author avatar
Redactia iDevice.ro