X

iOS 18.2 Introduce o Schimbare la care Utilizatorii iPhone Visau de peste un Deceniu

Apple pregateste schimbari majore pentru utilizatorii iPhone din Uniunea Europeana odata cu lansarea iOS 18.2, asteptata mai tarziu in acest an. Una dintre cele mai importante noutati este ca Apple va permite browserelor terte sa creeze aplicatii web pentru ecranul de pornire al iPhone folosind propriile motoare personalizate, in loc de motorul Safari WebKit.

iOS 18.2 are aceasta noua functionalitate ca o continuare a modificarilor introduse initial in iOS 17.4, cand Apple a permis pentru prima data browserelor terte din UE sa utilizeze motoare non-WebKit atat pentru browserele autonome, cat si pentru navigarea in aplicatii.

Pana la aceasta schimbare, toate browserele pe iOS erau obligate sa foloseasca motorul WebKit, inclusiv optiuni populare precum Chrome si Firefox. Aceasta restrictie a fost considerata de multi ca fiind o limitare a competitiei si a inovatiei.

Potrivit noii documentatii publicate pe site-ul Apple pentru dezvoltatori, API-ul care va permite folosirea motoarelor de browser personalizate pentru aplicatii web va fi disponibil exclusiv pentru tarile din Uniunea Europeana.

iOS 18.2 Introduce o Schimbare la care Utilizatorii iPhone Visau de peste un Deceniu

Acest lucru inseamna ca utilizatorii din UE vor putea avea aplicatii web mai performante si personalizate, utilizand acelasi motor ca browserul lor preferat, fie ca este vorba de Blink (motorul Chrome) sau Gecko (motorul Firefox).

Decizia Apple vine dupa ce compania a renuntat la un plan anterior de a elimina complet suportul pentru aplicatii web pe dispozitivele din UE, miscare care a atras atentia si critica Comisiei Europene.

In plus fata de deschiderea catre motoare alternative de browser, iOS 18.2 va aduce si alte modificari importante pentru utilizatorii din UE. Printre acestea se numara posibilitatea de a elimina complet aplicatii de baza ale iOS, precum App Store, Safari, Messages, Camera si Fotografii.

Pentru utilizatorii de iPhone din Uniunea Europeana, iOS 18.2 aduce mai multa libertate si optiuni de personalizare. Posibilitatea de a utiliza browsere cu motoare personalizate si de a crea aplicatii web direct pe ecranul de pornire fara a fi nevoiti sa foloseasca WebKit reprezinta un pas inainte pentru diversificarea experientei de utilizare.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 26, 2024, 12:01 AM 00:01

Disqus Comments Loading...