X

ANM: ATENTIONARE NOWCASTING Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT pe 27 Octombrie 2024 in Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, transmite o atentionare nowcasting meteorologica oficiala de ultim moment pe 27 octombrie 2024 in Romania, din cauza unui cod de vreme severa privind conditiile meteo de ceata in mai multe zone ale judetelor Bacau, Botosani, Galati, Neamt si Vaslui.

ANM transmite ca, acest cod galben se aplica in zona joasa a judetului Bacau, inclusiv localitatile Bacau, Onesti, Buhusi, Sascut, Balcani, Poduri, Racaciuni, Helegiu, Margineni, Blagesti, Parjol, Cleja, Manastirea Casin, Beresti-Tazlau, Faraoani, Garleni, Podu Turcului, Luizi-Calugara, Caiuti, Rachitoasa, Livezi, Targu Trotus, Corbasca, Barsanesti, Nicolae Balcescu, Pargaresti, Stanisesti, Magiresti, Buhoci, Filipesti, Horgesti, Sanduleni, Letea Veche, Orbeni, Stefan cel Mare, Glavaneasti, Motosesti, Pancesti, Urechesti, Solont, Parincea, Valea Seaca.

Conform codului galben emis de meteorologi, inclusiv urmatoarele localitati sunt afectate: Casin, Saucesti, Magura, Racova, Ungureni, Gioseni, Plopana, Parava, Dealu Morii, Hemeis, Scorteni, Gaiceana, Cotofoanesti, Huruiesti, Gura Vaii, Negri, Tatarasti, Traian, Buciumi, Strugari, Lipova, Ardeoani, Prajesti, Filipeni, Tamasi, Vultureni, Odobesti, Colonesti, Beresti-Bistrita, Damienesti, Rosiori, Secuieni, Oncesti, Izvoru Berheciului, Itesti, Bogdanesti, Sarata, precum si in judetele Botosani, Galati si Vaslui, se va semnala o ceata densa care reduce vizibilitatea sub 200 de metri si poate fi izolata sub 50 de metri in anumite zone.

Centrul National de Prognoza Meteo a precizat ca aceste avertizari sunt actualizate in functie de durata si gravitatea fenomenelor prognozate. Ele sunt emise atunci cand conditiile meteo prezente au potentialul de a deveni temporar periculoase pentru anumite activitati, dar raman in general normale pentru perioada respectiva.

ANM a emis aceasta atentionare pentru ca utilizatorii de drumuri trebuie sa fie vigilenti si sa se pregateasca pentru conditii de vizibilitate reduse, care pot afecta traficul rutier si alte activitati in aer liber. Este recomandat sa se evite deplasarile neesențiale in intervalul de timp specificat si sa se verifice periodic actualizarile meteo emise de ANM.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 27, 2024, 12:26 PM 12:26

Disqus Comments Loading...