X

Austria si Grecia Anunta Demersuri de ULTIM MOMENT cu Impact pe Aderarea Romaniei la Schengen

Austria si Grecia anunta noi demersuri oficiale de ultim moment care pot avea un impact mare asupra aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca Gerhard Karner, ministru austriac de interne, vrea sa puna in practica o serie de masuri extrem de controversate, mai exact deportari catre Siria si Afganistan, tari cu incalcari extrem de grave ale drepturilor omului.

Austria si Grecia au discutat despre cum anume pot fi puse aceste masuri in practica, mai ales ca de la Comisia Europeana vin semnale ca asemenea decizii n-ar prea trebui sa fie aplicate, dar cu toate acestea, Gerhard Karner si omologul sau au alte planuri in momentul de fata, iar deciziile lor ar putea afecta serios aderarea Romaniei la Schengen.

Austria si Grecia nu sunt singurele tari care discuta despre acest lucru, iar asta pentru ca la nivel european problema migratiei ilegale este tot mai intens discutata si se cauta solutii dintre cele mai controversate, insa pana acum nimic nu a ajutat in vreun fel aderarea Romaniei la Schengen, asa ca austriecii ar putea sa o blocheze in continuare, fara discutii.

“Deportările în Siria și Afganistan sunt un semnal important pentru a nu lăsa migrantii în mâinile contrabandiștilor. Vom munci din greu la nivel european pentru a ne asigura că aceste deportări sunt din nou posibile”, a declarat ministrul de Interne Gerhard Karner la întâlnirea de lucru cu ministrul grec.

Subiectele din cadrul Ministerului de Interne au inclus situația actuală din zona de frontieră greco-turcă, pactul UE privind azilul și migrația și subiectul „deportarilor”. A existat un acord privind promovarea returnării forțate a solicitanților de azil respinși și a delincvenților în Siria și Afganistan.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 27, 2024, 8:59 PM 20:59

Disqus Comments Loading...