X

Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT Anuntate de Armata Romana si Misiunile Militarilor Romani

Armata Romana confirma in mod oficial pentru toti romanii una dintre masurile extrem de importante care vizeaza dotarea militarilor, iar asta pentru ca un nou lot de trei aeronave F-16 Fighting Falcon achizitionate de Romania de la Regatul Norvegia a aterizat zilele trecute, joi, 24 octombrie, la Baza 71 Aeriana „General Emanoil Ionescu”, din Campia Turzii.

Armata Romana transmite ca aceste avioane sunt destinate dotarii Escadrilei 48 Vanatoare, consolidand astfel capacitatile aeriene ale Armatei Romane. Aceasta sosire reprezinta cea de-a patra serie de trei F-16 aduse in tara, parte a contractului de achizitie de la Norvegia, care include si pachetul de bunuri si servicii aferent. Finalizarea recepției intregului lot este estimata pentru sfarsitul anului 2025, marcand un pas important in modernizarea fortelor aeriene nationale.

In paralel cu aceste achizitii, militarii din Detasamentul de Apărare Antiaeriana „Iron Cheetahs”, dislocati la Baza de Instruire din Bemowo Piskie, Polonia, au desfasurat saptamana aceasta un exercitiu de rezolvare a unei situatii tactice (STX). Activitatea de instruire a vizat imbunatatirea capacitatii de planificare si conducere a actiunilor de lupta a comandantilor, precum si antrenarea si evaluarea membrilor echipajelor.

Armata Romana transmite deasemenea ca incepand cu luna octombrie a acestui an, timp de aproximativ sase luni, militarii „Iron Cheetahs” sunt dislocati in baza de instructie Bemowo Piskie, unde se instruesc intr-un mediu multinational alaturi de aliati americani, britanici, croati si polonezi, sub coordonarea Comandamentului Fortelor Intrunite (CFI).

Pe 25 octombrie, secretarul de stat pentru politica de aparare, planificare si relatii internationale, Simona Cojocaru, a reprezentat Ministerul Apararii Nationale la o conferinta online dedicata grupului de lucru nr. 6 privind Formula de Pace a Presedintelui Ucrainei.

Evenimentul a fost gazduit de ministrul Apararii din Ucraina, de Seful Biroului Presedintelui Ucrainei si de ministrul apararii nationale din Lituania, reunind ministri, secretari de stat si reprezentanti ai organizatiilor internationale.

Armata Romana a mentioneaza ca in discursul sau, Simona Cojocaru a subliniat angajamentul ferm al Romaniei in oferirea asistentei multidimensionale pentru sustinerea suveranitatii, independentei si integritatii teritoriale a Ucrainei, in conformitate cu graniturile recunoscute international.

Ea a accentuat, de asemenea, necesitatea retragerii complete si neconditionate a trupelor rusești din toate teritoriile ocupate ilegal ale Ucrainei, considerand aceasta esentiala pentru restabilirea pacii si garantarea suveranitatii nationale a Ucrainei conform legilor internationale.

Oficialul roman a condamnat agresiunea militara a Rusiei si impactul acesteia asupra ordinii internationale, subliniind importanta respectarii Cartei Natiunilor Unite si a dreptului international. „Solidaritatea noastra este un avantaj strategic major.

Vom ramane alaturi de Ucraina atata timp cat va fi necesar, pentru a asigura ca aceasta poate negocia o pace justa si durabila,” a declarat Simona Cojocaru. Aceste dezvoltari reflecta eforturile continue ale Romaniei de a-si intari capacitatile militare si de a juca un rol activ in sustinerea pacii si securitatii regionale.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 27, 2024, 2:05 PM 14:05

Disqus Comments Loading...