X

Volodimir Zelenski Avertizeaza Intreaga Lume cu Privire la Razboiul Rusiei Impotriva Ucrainei

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, a lansat un nou avertisment cu privire la determinarea Moscovei de a continua razboiul impotriva tarii sale, subliniind necesitatea unor actiuni concrete din partea comunitatii internationale.

“Moscova este hotarata sa-si continue agresiunea. Nu vor nimic altceva. De aceea, incearca sa-si mareasca productia de aparare, eludand sanctiunile. Angajeaza din ce in ce mai mult Coreea de Nord ca aliat, iar in orice zi soldatii lor pot aparea pe campul de lupta impotriva Ucrainei. Ucraina va fi nevoita sa lupte efectiv impotriva Coreei de Nord in Europa,” a declarat Zelenski.

Volodimir Zelenski a subliniat ca absenta unor decizii puternice din partea partenerilor internationali nu face decat sa-l incurajeze pe Putin sa investeasca mai mult in teroare. “Lumea este capabila sa opreasca razboiul. Abstracțiunile si cuvintele nu sunt suficiente – sunt necesari pasi concreti. Am prevazut astfel de pasi in Planul Victoriei. Ne asteptam la cresterea presiunii asupra Rusiei si la mai mult sprijin pentru Ucraina. Acest lucru este corect,” a afirmat el.

Volodimir Zelenski a adaugat ca fiecare zi fara decizii se traduce in atacuri rusesti constante si pierderi de vieti omenesti. “Saptamana viitoare va fi momentul muncii noastre intense cu partenerii, in primul rand pentru a sprijini luptatorii nostri de pe front si pentru a implementa strategia de a forta Rusia sa puna capat razboiului. Pregatim semnale majore de sprijin.”

In ciuda discutiilor internationale, fortele ruse au continuat atacurile asupra mai multor regiuni ucrainene, inclusiv Kiev, Dnipro, Sumi si Hmelnitski. “La Dnipro, unul dintre cele mai importante spitale din Ucraina, Spitalul Mechnikov, a fost avariat, alaturi de cladiri rezidentiale.

In mod tragic, trei persoane au fost ucise, inclusiv un copil. La Kiev, o fata de doar 14 ani si-a pierdut viata in urma unui atac rusesc. Condoleante familiilor si celor dragi. Multi au fost raniti si toti au primit asistenta necesara,” a precizat presedintele.

Referindu-se la recentele evenimente din Kazan, Zelenski a mentionat ca “criminalii rusi si-au reluat afacerile obisnuite”, demonstrand ca agresiunea nu poate fi oprita doar prin cuvinte, ci prin actiuni decisive. “Acest razboi continua de trei ani si exista un singur vinovat: Moscova. Trebuie sa exercitam presiuni asupra agresorului pentru a-l forta sa puna capat terorii si razboiului. Pacea si securitatea de incredere sunt obtinute numai prin putere si determinare.”

Zelenski a incheiat subliniind necesitatea urgenta a sprijinului international pentru a stopa agresiunea rusa si a restabili pacea in regiune. “Timpul trece, iar fiecare zi de intarziere costa vieti omenesti. Este momentul pentru actiuni concrete si decisive.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 27, 2024, 12:22 AM 00:22

Disqus Comments Loading...