X

Windows 11 Update de la Microsoft vine cu foarte Multe Schimbari Importante

Microsoft a anuntat lansarea Windows 11 Insider Preview Build 22635.4435 (KB5044377) pe canalul beta, aducand o serie de functionalitati noi si remedieri importante pentru utilizatori.

Windows 11 le permite acum utilizatorilor sa pot lansa elemente din lista de salt a meniului Start sau a barei de activitati ca administrator. Este suficient sa tineti apasate tastele Shift si CTRL in timp ce faceti clic pe elementul dorit.

Windows 11 are aceasta functionalitate echivalenta cu apasarea combinatiei Shift + CTRL si clic pe pictograma aplicatiei. De exemplu, daca faceti clic dreapta pe Windows Terminal si apoi tineti apasat Shift si CTRL in timp ce selectati PowerShell, se va deschide o fereastra PowerShell cu drepturi de administrator.

Windows 11 are o modificare in baza careia, atunci cand nu sunt atasate dispozitive compatibile, pagina de setari pentru iluminare dinamica va afisa acum un mesaj substituent, iar comenzile pentru luminozitate si efecte vor fi dezactivate.

Microsoft a adaugat deasemenea optiuni de directie inainte, inapoi, spre exterior si spre interior pentru efectul Unda. De asemenea, optiunea de directie inainte a fost adaugata pentru efectul Gradient.

Windows 11 Update de la Microsoft vine cu foarte Multe Schimbari Importante

A fost rezolvata si o problema in care combinatia WIN + [numar asociat pozitiei pe bara de activitati] nu functiona in anumite cazuri in versiunile recente. S-a remediat o problema in care butonul X pentru a inchide o fereastra de aplicatie din bara de activitati nu functiona pentru unii utilizatori Insider.

Windows 11 are in sfarsit rezolvata o problema care putea face ca mouse-ul sa se deblocheze dintr-o fereastra de joc pe sisteme cu mai multe monitoare dupa deschiderea si inchiderea Barei de joc, impiedicand utilizarea acestuia in joc.

Dupa dezactivarea capacitatii de a configura tasta Copilot in Build 22635.4291, aceasta functionalitate este din nou disponibila, cu imbunatatiri. Aplicatiile care pot fi lansate cu tasta Copilot sunt acum limitate la cele care au optat pentru aceasta experienta, asigurand astfel securitatea si confidentialitatea utilizatorilor.

Detalii despre cum se pot inscrie aplicatiile pentru aceasta experienta vor fi disponibile in curand pe pagina Microsoft Learn. Aceasta setare poate fi gasita in Setari > Personalizare > Introducere text.

Microsoft a integrat in aceasta versiune a Windows 11 si multe alte schimbari importante:

  • Bluetooth: A fost remediata o scurgere de memorie care putea cauza nefunctionarea unei aplicatii din cauza unui dispozitiv.
  • Numere de telefon pentru activarea produselor: Au fost adaugate numere de telefon noi pentru mai multe regiuni, imbunatatind procesul de activare.
  • Seturi de colectare: S-a rezolvat o problema in care seturile de colectare nu se inchideau corect atunci cand aparea o exceptie in timpul pornirii sau cand setul era activ.
  • Lista de blocare a driverelor vulnerabile: Actualizarea adauga drivere noi la lista de blocare pentru a proteja impotriva atacurilor de tip Bring Your Own Vulnerable Driver (BYOVD).
  • Windows Hello for Business: A fost remediata o problema in care resetarea codului PIN nu functiona atunci cand se selecta linkul “Mi-am uitat PIN-ul” pe ecranul de autentificare.
  • Imprimante multifunctionale (MFP): S-a rezolvat o problema in care, la conectarea prin cablu USB, imprimanta tiparea anumite comenzi de retea in mod neasteptat.
  • Microsoft Teams: A fost remediata o problema care impiedica utilizatorii sa se alature intalnirilor Teams atunci cand selectau un memento de intalnire din Outlook.
  • Setari de tara si operator (COSA): Actualizarea aduce la zi profilurile pentru anumiti operatori de telefonie mobila.
  • vmswitch: A fost remediata o eroare de oprire declansata de un vmswitch atunci cand se utiliza Load Balancing and Failover (LBFO) cu doua comutatoare virtuale pe o masina virtuala.
  • Aplicatii WebView2: A fost rezolvata o problema in care aceste aplicatii nu detectau intrarea de la controlerele Xbox 360 si Bluetooth.

Noua actualizare Windows 11 Insider Preview Build 22635.4435 aduce imbunatatiri semnificative in functionalitate si securitate. Microsoft continua sa raspunda feedback-ului comunitatii Insider, asigurand o experienta optima pentru utilizatori si pregatind terenul pentru lansarile viitoare.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on oct. 27, 2024, 12:28 AM 00:28

Disqus Comments Loading...